Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Στην εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ έχει στραμμένο το βλέμμα του ΠΑΣΟΚ. Οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρουσιάσει ένα κοστολογημένο πρόγραμμα ανάκαμψης της οικονομίας και ενίσχυσης των ασθενέστερων προκαλούν ανησυχία στον δεύτερο κυβερνητικό εταίρο, που θεωρεί ότι ο Τσίπρας θα χτυπήσει το ΠΑΣΟΚ εκεί που πονάει, δηλαδή στην αδυναμία υλοποίησης της κοινωνικής του ατζέντας.

Στην Χαριλάου Τρικούπη φοβούνται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να μιλήσει στην καρδιά αλλά και στην… τσέπη του μέσου ψηφοφόρου του ΠΑΣΟΚ και να εκμεταλλευτεί την χαοτική εικόνα που επικρατεί στο εσωτερικό του με την αντιπαράθεση Βενιζέλου-Παπανδρέου για να καταδείξει ότι στην κεντροαριστερά δεν υπάρχει μέλλον ιδίως όταν ασκεί «νεοφιλελεύθερες» πολιτικές.

Επίσης η επισημοποίηση δια στόματος Φώτη Κουβέλη από πλευράς ΔΗΜΑΡ της διάθεσης κυβερνητικής συνεργασίας και με τον ΣΥΡΙΖΑ χαλάει την σούπα στην υπόθεση της κεντροαριστεράς, αφού η Αγίου Κωνσταντίνου δείχνει ξεκάθαρα ότι ειδικά τώρα που έχει «απαλλαγεί» από τους δεξιούς του κόμματος, δηλαδή την μεταρρυθμιστική τάση, είναι έτοιμη να στρίψει αριστερά και να αγκαλιάσει την Κουμουνδούρου.

Το ΠΑΣΟΚ λόγω της συμμετοχής στον κυβερνητικό συνασπισμό δεν μπορεί να υποσχεθεί πολλά, ούτε φυσικά να υλοποιήσει φιλολαϊκές ρυθμίσεις.  Το σκηνικό με τον ΕΝΦΙΑ κατέδειξε για μία ακόμη φορά πόσο ευάλωτη είναι η κυβερνητική πλειοψηφία.

Από την άλλη η συγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης γίνεται σαφές ότι θα περιοριστεί σε ένα λίφτινγκ της Ελιάς και σε μία προσπάθεια ενσωμάτωσης και του Σπύρου Λυκούδη η οποία στην παρούσα φάση φαίνεται βουνό καθώς ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν θα πάει σε ένα συνέδριο που θα οργανωθεί από το ΠΑΣΟΚ.

Την Κυριακή η Χαριλάου Τρικούπη την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας από την ΔΕΘ θα δίνει συνέντευξη Τύπου θα επιδιώξει να κάνει αντιπερισπασμό σε διευρυμένη πασοκική σύσκεψη στην οποία θα μπουν οι πρώτες βάσεις για το Συνέδριο. Χωρίς καν την συμμετοχή των κινήσεων της Ελιάς. Τα δεδομένα δυσκολεύουν την κατάσταση και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναζητεί τρόπους να ξαναμπεί στο παιχνίδι προκαλώντας την επικαιρότητα.