Σύσκεψη με τη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών πραγματοποιήθηκε στη Χαριλάου Τρικούπη υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε για τις επαφές στη ΔΕΘ και για την επικείμενη σύσκεψη την επικείμενη σύσκεψη της προσεχούς Κυριακής, με την οποία ξεκινά, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η προετοιμασία για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε στις επαφές του Κινήματος με τα κόμματα και τις κινήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης.

Όπως τόνισε, θα γίνει άνοιγμα προς όλους και επιθυμία του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ είναι να υπάρξει ευελιξία. Δεν θα υπάρξει «καπέλωμα» από κανέναν, είπε και πρόσθεσε ότι θέλουμε ανοιχτές σχέσεις ειλικρίνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς δεν συνεπάγεται οργανωτικού τύπου αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, ή αλλαγές που σχετίζονται με τα σύμβολα και το όνομά του.

Σχετικά με την πολιτική συγκυρία, επεσήμανε ότι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ είναι να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ομαλή πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, και ενημέρωσε τους παριστάμενους και για τη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι

Ανέφερε ότι στη γαλλική πρωτεύουσα έγινε ένα θετικό βήμα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η συνέχεια της διαπραγμάτευσης θα είναι δύσκολη. 

Η προσπάθεια από ελληνικής πλευράς θα είναι να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, με επίκεντρο την αύξηση της απασχόλησης.

Σχετικά με το χρέος και την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι αυτή η αλλαγή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και υπενθύμισε ότι το 88% του χρέους βρίσκεται σε κρατικά ευρωπαϊκά χέρια και, επομένως, το θέμα πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο.