Γράφει ο Ορέστης Αποστολόπουλος

Μαλλιά - κουβάρια έγιναν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοϊδης σε σύσκεψη των στελεχών του κινήματος που μετέχουν στην κυβέρνηση.

Ο διάλογος που είχαν οι δυό τους ήταν έντονος και χαρακτηριστικός για την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ με αλληλομαχαιρώματα και αλληλοκαρφώματα.

Ο κ. Χρυσοχοίδης μπήκε στη σύσκεψη φουριόζος λέγοντας πως «πρέπει να επισπεύσουμε τις διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Στην Ελλάδα με ερωτηματικό την πολιτική σταθερότητα, εδώ και 3 μήνες μετά τις ευρωεκλογές δεν έρχεται ούτε 1 ευρώ. Θα περιμένουμε άλλους 6 μήνες χωρίς επένδυση; Πως θα δικαιώσουμε τις θυσίες των πολιτών;».

Και συνέχισε ο υπουργός Μεταφορών

«Όσο συνεχίζεται η αναμέτρηση 180-120 στέλνουμε κόσμο στις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή».

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς να έχει αίσθηση της πραγματικότητας για το τι ακριβώς συμβαίνει στην κοινωνία, απάντησε πως: 

«Διαφωνούμε. Σύνταγμα και θεσμοί δεν επιτρέπουν τέτοιες συμφωνίες».

Ωστόσο ο κ. Χρυσοχοΐδης επανήλθε τονίζοντας πως «ό, τι και να κάνουμε ό,τι και να πούμε δεν πρόκειται να μας ακούσει κανείς αν δεν τοποθετηθούμε καθαρά στο θέμα της δίκαιης φορολογίας με αφορμή τον ΕΝΦΙΑ. Υπάρχει ισχυρό αίσθημα αδικίας στην ψυχή και τη συνείδηση του κόσμου. 

«Η τοποθέτηση για ένα δίκαιο κράτος είναι όρος για να μας ακούσει ο κόσμος» και ο υπουργός Μεταφορών συνέχισε με επίθεση για τα όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ

«Πρέπει να ξαναφτιάξουμε το κόμμα να είναι κρυστάλλινο, απενοχοποιημένο, θαρραλέο και επιθετικό. Είναι η πρώτη φορά που δεν υπάρχει κόμμα. Έχουμε ένα “φορητό” ΠΑΣΟΚ. Όπου υπάρχει ο Βενιζέλος υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Λειτουργούμε ως σύμβουλοι του Βενιζέλου. Εγώ δεν είμαι σύμβουλος κανενός. Σε ποια οργάνωση λαμβάνονται οι αποφάσεις;».

Ο κ. Βενιζέλος απάντησε και στη συζήτηση ενεπλάκη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και ο Κώστας Λαλιώτης λέγοντας:  

«Το ΠΑΣΟΚ υπάρχει και θα κάνουμε και μια ισχυρή Δημοκρατική Παράταξη. Όταν φάγατε τον Λαλιώτη από γραμματέα δεν υπήρξε μεθόδευση; Είσαι υπουργός και να προβάλεις το έργο σου».

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοΐδης απείλησε με παραίτηση:  

«Μπορω να παραιτηθώ και τώρα αν το έργο μου κρίνεται ανεπαρκές. Και επειδή με προκαλείτε έστειλα ολόκληρο φάκελο στο ΠΑΣΟΚ για την μείωση των εισιτηρίων και δεν είδα να βγαίνει ούτε μια ανακοίνωση».

Το περιβάλλον Βενιζέλου – Γρηγοράκος και Αντωνίου- έσπευσαν να τον υπερασπιστούν, και εξαπέλυσαν επίθεση στον κ. Χρυσοχοΐδη.