Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Σαφείς εντολές για πλήρη αποδόμηση των θέσεων του Αλέξη Τσίπρα έχουν λάβει τα κυβερνητικά στελέχη που θα κληθούν να αντιπαρατεθούν με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την ερχόμενη Δευτέρα , ώρες δηλαδή μετά την συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στο Μέγαρο Μαξίμου χρησιμοποιούν την φράση «ακατάσχετη παροχολογία» όταν τους ζητούν να σχολιάσουν τι αναμένουν από την ομιλία Τσίπρα στην Θεσσαλονίκη. 

Οι εκτιμήσεις του κυβερνητικού επιτελείου κάνουν λόγο για μια ομιλία που θα τάζει στους πάντες τα πάντα αλλά δεν θα έχει κανένα κοστολογημένο μέτρο ούτε και καμία φράση που θα δικαιολογεί από πού θα βρεθούν τα χρήματα για τις συγκεκριμένες παροχές .
Η αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 και η επαναπρόσληψη στο δημόσιο χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων που έχουν απομακρυνθεί την τελευταία πενταετία αποτελούν «όνειρα θερινής νυκτός» και «ασύστολα ψεύδη» αναφέρει στο newpost ανώτατη κυβερνητική πηγή. 

Από την Δευτέρα ξεκινά μια επιχείρηση αποδόμησης των όσων θα πεί ο κ Τσίπρας στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα λέξη προς λέξη .Από την κυβέρνηση θα σπέυσουν τις αμέσως επόμενες ώρες από την συνέντευξη του κ Τσίπρα να κοστολογήσουν τα μέτρα και τις παροχές που θα ανακοινώσει. Με αυτόν τον τρόπο θα είναι πολύ πιο εύκολο ,λένε στην κυβέρνηση, για τους πολίτες να κατανοήσουν πόσο ουτοπικά θα είναι αυτά που θα παρουσιάσει ο κ. Τσίπρας και έτσι η αποδόμηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι άμεση. 

Εκτός όμως από τα οικονομικά μεγέθη στην κυβέρνηση περιμένουν με το δάχτυλο στην σκανδάλη και για τα πολιτικά μηνύματα που θα επιχειρήσει να στείλει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Με βασικό χαρτί αυτό της πολιτικής σταθερότητας οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα επιτεθούν με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον ότι επιθυμεί την κατάρρευση της οικονομίας μέσω της διενέργειας πρόωρων εκλογών.

Επίθεση θα εξαπολύσουν τα κυβερνητικά στελέχη και για την στάση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ αλλά και για την συζήτηση για την διευθέτηση του ελληνικού χρεόυς .Οι διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ για κρίσιμα ζητήματα της επικαιρότητας αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» των βουλευτών της συγκυβέρνησης και θα χρησιμοποιήσουν δεόντος αυτήν την «αδυναμία» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.