current views are: 1

13 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση09:58

Η Le Monde για τον διορισμό του Αβραμόπουλου στην Κομισιόν

Ο διορισμός του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του αρμόδιου Επιτρόπου για τη μετανάστευση δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Αθήνα, γράφει η Le Monde. 

Δημοσίευση 09:58’
αρθρο-newpost

Ο διορισμός του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του αρμόδιου Επιτρόπου για τη μετανάστευση δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Αθήνα, γράφει η Le Monde. 

Ο διορισμός του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του αρμόδιου Επιτρόπου για τη μετανάστευση δεν αποτέλεσε έκπληξη για την Αθήνα, καθώς δημοσιεύματα αναφέρονταν σε αυτό το χαρτοφυλάκιο εδώ και μήνες, αναφέρει η Le Monde.

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα «η Ελλάδα, η οποία έχει καταστεί μία εκ των κυρίων εισόδων παράνομων μεταναστών τα τελευταία χρόνια, και συχνά πέραν των δυνατοτήτων της, θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση (η ίδια η Ελλάδα και οι υπόλοιπες χώρες του Νότου) οφείλει να κάνει περισσότερα για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών». 

Ακόμη, η Le Monde αναφέρει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς έχει διατυπώσει σταθερές προσεγγίσεις αναφορικά με το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης. Ο κύριος Αβραμόπουλος έχει την εμπιστοσύνη του κυρίου Σαμαρά, παρότι κεντρώος πολιτικός και με γνωστές τις μετριοπαθείς απόψεις του για την Τουρκία, επί της ουσίας, δεν αποτελεί μέρος του ρεύματος της εθνικιστικής δεξιάς, την οποία αντιπροσωπεύει ο κύριος Σαμαράς». 

«Παλιός διπλωμάτης καριέρας, 61 ετών, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ξεκίνησε τον πολιτικό του βίο το 1993 στις τάξεις της συντηρητικής παράταξης της Νέας Δημοκρατίας (ΝΔ). Διετέλεσε Δήμαρχος Αθηναίων από το 1995 ως το 2002 και ανέλαβε πολλά υπουργεία από το 2004 ως το 2009. Στην κυβέρνηση συνασπισμού δεξιάς και σοσιαλιστών του Αντώνη Σαμαρά του Ιουνίου του 2012, έκανε ένα σύντομο πέρασμα από το Υπουργείο Εξωτερικών, πριν αναλάβει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το οποίο εγκαταλείπει εν όψει του ερχομού του στις Βρυξέλλες», καταλήγει το δημοσίευμα.


σχετικα αρθρα