Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει πόλος εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, αλλά και βαλκανικής συνανάπτυξης, εκτίμησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στη σημερινή συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε πως της αξίζει μια ακόμα ευρύτερη απήχηση από αυτή που μπορεί να έχει στη Θεσσαλονίκη και στην Ελλάδα, ένας ουσιαστικός ρόλος στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, σημειώνοντας πως το νέο μεγάλο στοίχημα θα είναι η διεθνοποίησή της.

Όσον αφορά στη 79η ΔΕΘ, τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το ότι ο εθνικός εκθεσιακός φορέας κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών και μάλιστα σε ένα δύσκολο οικονομικά περιβάλλον. Τόνισε επίσης πως η ΔΕΘ θα πρέπει να αποκτήσει επαφή και με τους δημιουργικούς φορείς της Θεσσαλονίκης, τα ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, που δεν είναι άλλα από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, τους νέους επιστήμονες και τους καλλιτέχνες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας, παρουσίασε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τους στόχους που επιτεύχθηκαν την τελευταία διετία, κάνοντας αναφορά στην ενοποίηση, στην απόφαση για τις εκθεσιακές υποδομές και στον εμπλουτισμό του εκθεσιακού προγράμματος της εταιρείας με νέες εκθέσεις και θεματικά γεγονότα. Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, αναφέρθηκε στο περιεχόμενο της 79ης ΔΕΘ, τονίζοντας τη σημαντική αύξηση της προσέλευσης του κόσμου στη φετινή διοργάνωση, αλλά και την ενισχυμένη επιχειρηματική παρουσία μέσω των 1.000 εκθετών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση και με το Σωματείο των Εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ στη συνέχεια περιηγήθηκε σε περίπτερα της 79ης ΔΕΘ, μεταξύ των οποίων στο 14 και το 15, όπου επισκέφθηκε την έκθεση του CERN, αλλά και στα περίπτερα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Στο περίπτερο της Πυροσβεστικής εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για τις απώλειες του πυροσβεστικού Σώματος στην  πυρκαγιά στη Φάληρο και στο περίπτερο της Αστυνομίας ενημερώθηκε από τον επικεφαλής της υπηρεσίας δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη και έδωσε τα συγχαρητήρια του για την αποτελεσματικότητα σε αυτό τον τομέα.