Δημόσιες και ιδιωτικές δομές υγείας σε Σπάρτη και Τρίπολη πραγματοποίησε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας της στην Πελοπόννησο.

«Στόχος μας είναι η αποσυμφόρηση του ψυχιατρικού νοσοκομείου Τρίπολης και η παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στους πολίτες στον τόπο που κατοικούν, με την ανάπτυξη δομών ψυχικής υγείας μέσα στα γενικά νοσοκομεία», δήλωσε η κ. Παπακώστα. Κατά την επίσκεψή της στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Τρίπολης, η υφυπουργός Υγείας εντυπωσιάστηκε από το δασικό σύμπλεγμα που περιβάλλει το ίδρυμα και ανέφερε ότι στο τέλος του επόμενου χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί η μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας, ενώ άκουσε τα προβλήματα και τις ανησυχίες και σημείωσε ότι «όλα θα επιλυθούν με καλή θέληση».

Σήμερα το πρωί επισκέφθηκε το Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης και επιθεώρησε το έργο ανοικοδόμησης της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου που εξελίσσονται με εντατικό ρυθμό και σημείωσε πως σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα αποδοθεί στους πολίτες καλύπτοντας τις ανάγκες της Αρκαδίας, αλλά και των γειτονικών νομών. Πρόσθεσε ότι το νέο αυτό τμήμα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο με την λειτουργία του θα καλύψει ανάγκες παιδιών και εφήβων, ιδιαίτερα στα οξέα περιστατικά κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί οι ως τώρα δομές που υπάρχουν στην περιοχή δεν μπορούν να καλύψουν τέτοια περιστατικά, ενώ τόνισε πως «θα είναι ένα κτήριο που θα κάνει πράξη αυτό που ονομάζουμε αποασυλοποίηση, αποστιγματοποίηση, αποθεραπεία και στη συνέχεια να μπορέσουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους εντάξουμε στο κοινωνικό σύνολο».

Τέλος, η κ. Παπακώστα με δηλώσεις της ανέφερε ότι το κτίριο του Ψυχιατρικού νοσοκομείου ως περιουσία του δημοσίου θα αξιοποιηθεί κατάλληλα επ' ωφελεία των πολιτών.