Χαρακτήρισε «εικονική πραγματικότητα» τις εξαγγελίες Τσίπρα από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά σημείωσε πως ήταν «επικοινωνιακό λάθος» η μη μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΝΕΡΙΤ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ πως «ο λαός ακούει [τις υποσχέσεις], του αρέσουν, αλλά [το πρόγραμμα Τσίπρα] δεν είναι εφικτό και αυτό είναι το πρόβλημα». 

Τόνισε πως δεν είναι δυνατό να βρεθούν τα 13,5 δισεκατομμύρια που, κατά δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, θα κοστίσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, τη στιγμή που Αθήνα και τρόικα βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για το ύψος του δημοσιονομικού κενού, με την τριμερή να το τοποθετεί σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Επίσης επανέλαβε την κριτική της για τον ΕΝΦΙΑ και τόνισε εκ νέου πως το βάρος πρέπει να πέσει πλέον στην ελάφρυνση των φορολογικών βαρών, καθώς η υπερφορολόγηση είναι «η βασική αιτία για την έλλειψη ανάπτυξης σε αυτή τη χώρα».

Τόνισε επίσης πως ο Αντώνης Σαμαράς «έχει χρέος» να συγκαλέσει την ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, καθώς μετά από χρόνια υπεύθυνης στάσης οι βουλευτές έχουν «προβληματισμούς» που «οφείλουμε να συζητήσουμε και να πάρουμε απαντήσεις».

Δήλωσε επίσης πως δεν θα δεχόταν θέση υπουργού αν της προσφερόταν και σημείωσε πως στόχος της είναι η ενίσχυση διεύρυνση της Νέας Δημοκρατίας σε μία μεγάλη παράταξη της δεξιάς και του κέντρου.