current views are: 1

14 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση10:41

Χρυσοχοΐδης: «Εγώ δεν τσακώνομαι με κανέναν»

«Για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε πολιτικός ηγέτης να τάζει λαγούς με πετραχήλια», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ​σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα.

Δημοσίευση 10:41’
αρθρο-newpost

«Για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε πολιτικός ηγέτης να τάζει λαγούς με πετραχήλια», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ​σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα.

«Για μια ακόμα φορά εμφανίστηκε πολιτικός ηγέτης να τάζει λαγούς με πετραχήλια», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σχολιάζοντας την ομιλία Τσίπρα.

Προσερχόμενος στην πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν στην οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης ο υπουργός Υποδομών ανέφερε για τον Αλέξη Τσίπρας ότι «δυστυχώς φούσκωσε κι άλλο την ανυποληψία του κομματικού συστήματος» και  υποστήριξε ότι «ο άνθρωπος παίζει με τη δυστυχία των συνανθρώπων μας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε επιπλέον το θέμα που, όπως είπε τον ανησυχεί πάρα πολύ, σχετικά με τις δηλώσεις της διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι όταν μίλησε για την Ελλάδα και τους φόρους δέχτηκε απειλές για τη ζωή της. Είπε ειδικότερα ότι «το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό, ασφαλώς προσβάλλει τη χώρα», καθώς επίσης και ότι είναι επικίνδυνο πρακτικά «γιατί ποιος θα εμφανιστεί να επενδύσει σε μια χώρα που εμφανίζεται ως χώρα παρανόμων;». Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε ότι «χρειάζεται άμεσα να γίνουν ενέργειες που πρέπει να στραφούν από τη δικαστική ηγεσία, δια μέσου της νόμιμης οδού της δικαστικής συνδρομής και να ζητηθούν εξηγήσεις από την κ. Λαγκάρντ».

«Εάν σ’ αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν απλώς παράνομοι, φοροφυγάδες, αλλά και κάποιοι που απειλούν ότι θα σκοτώσουν, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά», πρόσθεσε. Σημείωσε ακόμα ότι το θέμα είναι εθνικό, όχι κομματικό και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση. Υπογράμμισε ακόμα ότι «αν θέλουμε να είμαστε δίκαιο κράτος βασική προϋπόθεση είναι η δίκαιη φορολόγηση. Ας το κάνουμε».

Ερωτηθείς σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον κ. Βενιζέλο με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Χρυσοχοΐδης είπε ότι «εγώ δεν τσακώνομαι προσωπικά με κανένα και για τίποτα, απλά προσπαθώ να πω τι νομίζω ότι χρειάζεται για να κάνει η χώρα μια καινούρια αρχή». Συνεχίζοντας, είπε ότι «χρειάζεται εθνική συνεννόηση, τόλμη για τις αλλαγές, ριζοσπαστικό μέτρο και δικαιοσύνη». «Χρειάζεται όμως και η προσωπική στάση της πολιτικής, των πολιτικών, πρέπει να χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, σεμνότητα και συναίσθηση για το τι περνάει σήμερα ο κόσμος», συμπλήρωσε.


σχετικα αρθρα