Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Μετά τη δηκτική αναφορά του Ευάγγελου Βενιζέλου στους «καλικάντζαρους» της παράταξης που επιχαίρουν με τα δεινά του ΠΑΣΟΚ, στη Χαριλάου Τρικούπη άρχισαν να… ψάχνονται και να καταρτίζουν κατάλογο με όσους θα πρέπει να… φυλάγονται τα Θεοφάνια όταν σύμφωνα με την παράδοση φεύγουν τα δαιμόνια.  

Σοβαρά τώρα: Αν και ο Ευ. Βενιζέλος αντιπαρατέθηκε με σφοδρότητα με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, είναι ηλίου φαεινότερο για όλους όσοι παροικούν στη Χ. Τρικούπη ότι για τους συνεργάτες του Προέδρου, αρχικαλικάντζαρος  θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου- σε αυτόν άλλωστε αναφερόταν κυρίως ο Μπένι και όταν δήλωνε «δε δέχομαι να μου τη βγαίνουν από αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου». Οι Βενιζελικοί, καταλογίζουν στον Γ. Παπανδρέου ότι διαφοροποιείται από μια πολιτική που ο ίδιος κληροδότησε και παριστάνει, τώρα, τον αριστερό. Δεν ξεχνούν επίσης την παρουσία του στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη, στο βιβλίο της Μαριλένας Κοππά, παραμονές των ευρωεκλογών.  

Στην ίδια κατηγορία (των καλικάντζαρων) συγκαταλέγονται οι κηπουροί του Γιώργου, αλλά και στελέχη που διατηρούν προνομιακές σχέσεις με τον τέως Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Ανάμεσά τους, ξεχωρίζει ο Φίλιππος Πετσάλνικος στον οποίο οι Βενιζελικοί χρεώνουν την κινητοποίηση των κλακαδόρων που αποδοκίμασαν τον Βενιζέλο στην εκδήλωση της 1ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο.  

Ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης είναι ένας άλλος… καλικάντζαρος, καθώς η κριτική του έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα τον Βενιζέλο. Στον Χρυσοχοΐδη καταλογίζεται ότι μιλάει εκ του ασφαλούς, μιας και είναι από τους υπουργούς οι οποίοι αισθάνονται πολύ άνετα με την συγκυβέρνηση και την ασκούμενη πολιτική.  

Καλικάντζαροι θεωρούνται και όσοι συμμετέχουν στην κίνηση των 75, δηλαδή τον Μιχάλη Καρχιμάκη και τους υπόλοιπους. Ο τέως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ ασκεί δριμεία κριτική για την οικονομική πολιτική, αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο ο Βενιζέλος διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό, υποβαθμίζοντας τα όργανα και αναδεικνύοντας τους πολιτικούς (του) φίλους.  

Υπάρχουν και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία τοποθετούνται στη… λίστα των Θεοφανίων, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Νίκος Σηφουνάκης, οι οποίοι αμφισβητούν τον Βενιζέλο. 

Δεν είναι όμως και οι μοναδικοί. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στα μέιλ στελεχών του ΠΑΣΟΚ έφτασε ερωτηματολόγιο της «κίνησης των 58» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται η ερώτηση «ποιος θα θέλατε να ηγηθεί της παράταξης».

Αν είναι δυνατόν!!!