Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Στα άκρα οδηγείται η σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ που αυτήν την φορά έχει ως πρωταγωνιστές τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Η κομματική σύσκεψη που έγινε χθες με αντικείμενο-υποτίθεται- την προετοιμασία του Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης πολύ γρήγορα μετατράπηκε σε ξεκαθάρισμα προσωπικών λογαριασμών. 

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών επανήλθε στις απόψεις του περί σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ένα κόμμα του Προέδρου ο οποίος επιχειρεί τώρα να στήσει ένα συνέδριο όχι δημοκρατικής αλλά αντιδημοκρατικής Παράταξης. 

Ακούστηκαν χοντράδες στην χθεσινή επεισοδιακή σύσκεψη με τον Βενιζέλο να απαντάει πως "δεν δέχομαι να μου τη βγαίνουν από αριστερά τα παλικαράκια του μνημονίου". 

Σε γενικές γραμμές ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περιέγραψε ως εξωφρενικά όσα υποστηρίζει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και θύμισε ότι δεν είναι εκείνος (ο Βενιζέλος) που έθεσε ζητήματα αλλαγής συμβόλων και ονομάτων του ΠΑΣΟΚ, αλλά άλλοι. 

Μίλησε για "φαντάσματα" και "καλικάντζαρους" της παράταξης που "στήνουν χορό κάθε φορά που πάμε να κάνουμε κάτι"  και έκανε λόγο για χυδαιότητες που δεν έχει ξανακούσει, χωρίς όμως να αναφερθεί ονομαστικά στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Ο υπουργός που προηγουμένως είχε αποκαλέσει "δικηγόρους του Βενιζέλου" τα στελέχη που τον επέκριναν (Κωνσταντινόπουλος, Πιερρακάκης, Ρήγας, Γρηγοράκος) δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να φωνάζει στους "συντρόφους" του που ήταν στα κάγκελα: "Σταματήστε τα "εεε" και τα "ου", που βρίσκεστε" μιλώντας αργότερα για κλακαδόρους". 

Πήρε τον λόγο και είπε ότι είναι και θα παραμείνει ΠΑΣΟΚ, ότι ενδιαφέρεται για την Δημοκρατική Παράταξη "αλλά δεν ανήκω στο κόμμα κανενός προέδρου". Οι παριστάμενοι εκτιμούν ότι έπεται και συνέχεια...