Μείζον θέμα για την κυβέρνηση οι παραιτήσεις από τη ΝΕΡΙΤ, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ.

Με ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου αναφέρεται στην παραίτηση του Χρήστου Χωμενίδη από τη θέση του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου.

Όπως λέει η ανακοίνωση «επιτείνει το μείζον θέμα για την κυβέρνηση, η οποία εξαιτίας των ωμών παρεμβάσεών της στο νέο ραδιοτηλεοπτικό μόρφωμα, αμφισβητεί έμπρακτα την ίδια τη λειτουργία του. Έχει καταδειχθεί πλέον σε όλες της τις διαστάσεις η εγκληματική επιλογή του κλεισίματος της ΕΡΤ».

Ο ΣΥΡΙΑ επιτίθεται και στον Αντώνη Σαμαρά: «Είναι τέτοιος ο πανικός του πρωθυπουργού μπροστά στην κυβερνητική αποσάθρωση που επιλέγει τον προσφιλή στον ίδιο δρόμο της φυγομαχίας και κρυπτόμενος προσπαθεί να φιμώσει την αξιωματική αντιπολίτευση. Σε αυτόν του, όμως, τον κατήφορο ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να συμπαρασύρει κάθε έννοια δημοκρατικού περιεχόμενου έστω και της κατ' όνομα “Δημόσιας” τηλεόρασης». 

Και καταλήγει η ανακοίνωση; «Το θέμα της ΝΕΡΙΤ πρέπει να έρθει άμεσα στη βουλή και η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις, σεβόμενη τους στοιχειώδεις κανόνες του πολιτικού διαλόγου».