Να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ και να προχωρήσει η θέσπιση του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας με όριο τα 500.000 ευρώ σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ όπως δήλωσε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑΓιάννης Μηλιός.

«Λέμε χονδρικά για την επαναφορά του παλαιού συστήματος, το οποίο προσδιόριζε τις 500.000 ευρώ ως μεγάλη ακίνητη περιουσία. Αλλάζουν, όμως, τα πράγματα σημαντικά και εμείς είπαμε δύο πράγματα: πρώτον, ότι δεν μπορούν να φορολογούνται οι πολίτες σε τιμές άλλες από αυτές τις αγοράς και δεύτερον, ότι υπολογίζουμε μια απώλεια στα έσοδα από τον ΕΝΦΙΑ, περίπου στα δύο δισ. ευρώ» σημείωσε ο κ. Μηλιός, σε συνέντευξή του στο «Βήμα FM». 

Όπως εξήγησε: «Πρέπει να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, όμως, ως ένας νόμος άδικος. Αυτή είναι η τάξη μεγέθους που σκεπτόμαστε ως μεγάλη ακίνητη περιουσία. Είναι πολλοί πάνω από αυτό το όριο, και νοικοκυριά πάνω από τις 600.000 ευρώ με τις σημερινές τιμές. Όχι (σ.σ. δεν είμαστε χώρα πλουσίων), αλλά οι μεγάλες και μεσαίες τάξεις αποταμίευαν μέσω της ακίνητης περιουσίας. Έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης και αυτό εκμεταλλεύτηκε η κυβέρνηση».