Ερωτήματα προς τον Επίτροπο Αγροτικής Ανάπτυξης απηύθηνε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλης Γλέζος κατά τη διάρκεια της τελευταίας Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο και στο πλαίσιο της συζήτησης για τις επιπτώσεις του εμπάργκο της Ρωσίας στα αγροτικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
«Ρωτάω ευθέως τον Επίτροπο εάν το διευθυντήριο της Ε.Ε., όταν έπαιρνε τα μέτρα εναντίον της Ρωσίας, γνώριζε ή είχε προβλέψει ότι θα υπήρχαν και αντίμετρα από τη Ρωσία. Γνώριζε, ακόμα, ότι τα μέτρα αυτά θα έπλητταν κυρίως την αγροτική οικονομία, δηλαδή τον πρωτογενή τομέα;» ανέφερε ο κ. Γλέζος, προσθέτοντας:

«Ιδιαίτερα για τους Έλληνες αγρότες, μάλιστα, που παράγουν φρούτα και όχι κηπευτικά, δεν είναι καθόλου απλό πράγμα η αλλαγή καλλιέργειας. Και ρωτάω επίσης ευθέως: Τι ποσό ακριβώς είχε στη διάθεσή του το Ταμείο Διαχείρισης Κρίσεων ‒ για να το συγκρίνουμε με τα όσα τελικά διέθεσε για την αποζημίωση τόσο των Ελλήνων παραγωγών, όσο και των υπόλοιπων αγροτών που επλήγησαν από τα ρωσικά αντίμετρα».

Και ο Μανώλης Γλέζος κατέληξε: «Ξαναρώτησα, αλλά απάντηση δεν πήρα. Γι’ αυτό ρωτώ και πάλι: Ποιος θα πληρώσει το κόστος μεταφοράς των στρατευμάτων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία