Σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τις εξαγγελίες του στη ΔΕΘ εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ, υποστηρίζοντας ότι «ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό και βάζει το τυρί αλλά κρύβει τη φάκα». 

Ο υπουργός Ανάπτυξης κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι«δημιουργεί ελπίδες που είναι τόσο ψευδεπίγραφες που δεν αντέχουν σε δεύτερη ανάγνωση», ενώ ανέφερε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε νέα σεισάχθεια στα κόκκινα δάνεια ύψους 2 δισ. ευρώ. 

Ο κ. Δένδιας πρόσθεσε ότι ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε 1 δισ. κόστος εκκίνησης για αναπτυξιακή τράπεζα, όταν χρειάζονται 4 δισ. ευρώ μόνο για να πάρεις άδεια μια τράπεζα.«Είναι τίμιο αυτό;» διερωτήθηκε και είπε, «Ο κ.Τσίπρας δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει για την αλλαγή παραγωγικού μοντέλου ή για την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα».

«Ο Τσίπρας πουλάει αέρα κοπανιστό. Το μοντέλο δημόσιο, και πάλι δημόσιο και θέσεις εργασίας από το δημόσιο είναι λάθος. Για λιγότερους φόρους χρειάζεται και λιγότερο κράτος. Δεν γίνεται αυτό που λέει ο κ. Τσίπρας, λιγότεροι φόροι περισσότερο κράτος. Ήρθε η ώρα της αλήθειας, πρέπει να είναι σοβαρός ο κ. Τσίπρας, πόσο κοστίζει να μην είναι σοβαρός ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης;» επισήμανε, ενώ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «αναφέρεται μόνο στον κατώτατο μισθό δεν αναπροσαρμόζει κανέναν άλλο, τι επιρροή έχει αυτό στις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία αυτό το κρύβει; Μόνο το 7% αφορά η εξαγγελία του. Βάζει το τυρί και κρύβει τη φάκα.»