«Το μήνυμα είναι περισσότερη συνεργασία για τον κοινό σκοπό. Ο λαός περιμένει αποτελέσματα και άλλο χρόνο αντίδρασης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, κατά την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης μαζί με τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση το αεροδρόμιο της Τρίπολης παραχωρείται για κοινή χρήση ανάμεσα στην Πολεμική και Πολιτική Αεροπορία.

«Η λειτουργία του αεροδρομίου της Τρίπολης και ως πολιτικού, αφ ενός δεν θα θίξει καθόλου το επιχειρησιακό έργο της Πολεμικής Αεροπορίας, αφ ετέρου θα συμβάλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της Πελοποννήσου, τόσο στο εμπόριο όσο και στον τουρισμό και θα φέρει την περιοχή στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Όπως πρόσθεσε «η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας μέσα από την ανάπτυξη ενός νέου παραγωγικού και ανταγωνιστικού μοντέλου που θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής της πατρίδας μας».

«Η πολιτική θέλει αποτελέσματα και η σημερινή στιγμή είναι μια πολύ καλή στιγμή για την Πελοπόννησο και την πολιτική, δήλωσε από την μεριά του ο κ. Χρυσοχοΐδης» τονίζοντας ότι στην Πελοπόννησο συντελείται ένα θαύμα, αναφερόμενος στην ανάπτυξη και άλλων υποδομών και ενός μεγάλου οδικού δικτύου. 

Τέλος, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξήρε τη συνεργασία με τον κ. Αβραμόπουλο, χάρη στην οποία λύθηκαν προβλήματα γραφειοκρατίας και υλοποιείται ένα έργο το οποίο εκκρεμούσε πολλά χρόνια.

Αναφερόμενος στη νέα ιδιότητα του κ. Αβραμόπουλου, ως επιτρόπου για τη Μετανάστευση, ο κ. Χρυσοχοΐδης τού ευχήθηκε «να αντιμετωπίσει το ποτάμι της μετανάστευσης με τάξη και ανθρωπιά».