current views are: 1

16 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:19

Επιστολή Αθανασίου στην Λαγκάρντ για τις απειλές από φοροφυγάδες

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές που δέχτηκε, όπως δήλωσε στους Financial Times, ζητά από την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Δημοσίευση 12:19’
αρθρο-newpost

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές που δέχτηκε, όπως δήλωσε στους Financial Times, ζητά από την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απειλές που δέχτηκε, όπως δήλωσε στους Financial Times, ζητά από την διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ με επιστολή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο υπουργός αποφάσισε να στείλει την εν λόγω επιστολή προκειμένου να επικυρώσει το αν οι ελληνικές Αρχές θα προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες και διαδικασίες. Ήδη οι εισαγγελικές αρχές εξετάζουν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις απειλές.

Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Λαγκάρντ είχε μιλήσει για απειλές κατά της ζωής της, έπειτα από αναφορές της στο θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα η κυρία Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Financial Times, ισχυρίστηκε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της μετά από σχόλια που έκανε για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα.

«Καλύτερα να μην πω πολλά γιατί, ξέρετε, όταν έχω μιλήσει για την Ελλάδα και τους φόρους της στο παρελθόν, δέχτηκα απειλές για τη ζωή μου και έπρεπε να αυξηθεί η ασφάλειά μου», δήλωσε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Αλλά ο εφοπλισμός πραγματικά πληρώνει τους φόρους του; Άλλοι [πληρώνουν]; Δεν νομίζω». 

Τη δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών της Λαγκάρντ ζήτησαν πάντως τη Δευτέρα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Και οι καταγγελίες Τσίπρα προς έρευνα

Εισαγγελική έρευνα αναμένεται σύμφωνα με πληροφορίες να αποφασιστεί και για τις καταγγελίες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Οι εισαγγελικές Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο να διατάξουν ή όχι προκαταρκτική έρευνα τόσο για την επίμαχη αναφορά της κ. Λαγκάρντ για απειλές κατά της ζωής της, όσο και για τις ανάλογες απειλές, που, όπως κατήγγειλε, δέχθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται, ότι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκανε λόγο για απειλές που δέχτηκε και εκείνος.

 


σχετικα αρθρα