Ο υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ για αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το κοινωνικό πρόγραμμα και απαντώντας στην αντίδραση του υπεύθυνου του τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Σταθάκη επαναλαμβάνει τις αοριστολογίες περί των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

O κ. Κωνσταντινόπουλος επαναλαμβάνει την πρόσκληση προς κάθε αρμόδιο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προσέλθουν στο υπουργείο Ανάπτυξης, ώστε η κάθε πλευρά να μιλήσει με έργα και κοστολογήσεις και να διαπιστωθεί ποιος υπόσχεται και λογαριάζει «χωρίς τον ξενοδόχο».   

«Ο κ. Σταθάκης μάλιστα, ελέγχεται για την αξιοπιστία του καθώς είναι χαρακτηριστικό ότι αναφορικά με τα κεφάλαια προερχόμενα από το ΤΧΣ και το ΕΣΠΑ, τόσο για τη δυνατότητα άντλησης όσο και για το ύψος των κεφαλαίων,  επικαλείται διαφορετικά ποσά 9 δισ. ευρώ από την ηγεσία του κόμματος 11,5 δισ. ευρώ και από άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είναι καιρός αν μη τι άλλο να συντονίσουν τα κομπιουτεράκια τους.

Επίσης καλείται  η κυρία Δούρου, αλλά και όποιος άλλος περιφερειάρχης ανά την Ελλάδα ενστερνίζεται τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ περί αναθεωρήσεων του ΕΣΠΑ, να απαντήσει ποια συγκεκριμένα έργα του ΕΣΠΑ είναι διατεθειμένη να απεντάξει για να εξασφαλίσει τα δις που υπολογίζει το κόμμα της» καταλήγει.