Νέα εστία τριβής ανάμεσα σε κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ δήλωσε ότι «η ανακίνηση του θέματος εκ μέρους της κυβέρνησης είναι ομολογία ήττας. Δεν θα το σκεφτόντουσαν να πάνε σε μια τέτοια συζήτηση αν δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι έρχεται η καταστροφή και ο όλεθρος στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «ο εκλογικός νόμος δεν πρέπει να είναι ένας άσος στο μανίκι, τον οποίο πετάμε στο τραπέζι. Γι’ αυτό εμείς έχουμε υποστηρίξει την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Αν αυτή η κυβέρνηση πράγματι κατάλαβε ότι θα πρέπει να πάμε σε ένα άλλο εκλογικό σύστημα, αυτό της απλής αναλογικής, τότε ξέρετε τι θα έπρεπε να κάνει; Να παραιτηθεί τώρα και να προκηρύξει εκλογές. Γιατί δεν μπορεί να κυβερνάς τα δυο προηγούμενα χρόνια με το μπόνους των 50 εδρών, να κάνεις πράγματα εκτός των προγραμματικών σου δεσμεύσεων και τώρα να έρχεσαι να κοροϊδεύεις».

Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άννα Ασημακοπούλου απάντησε σε οξείς τόνους, με ανακοίνωσή της, τονίζοντας:

Δείγμα ηττοπάθειας, αλλά και απόδειξη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικίνδυνο κόμμα που επιδιώκει την ακυβερνησία μέσω αλλεπάλληλων εκλογών, αποτελούν οι σημερινές δηλώσεις του εκπροσώπου του Πάνου Σκουρλέτη, σύμφωνα με τον οποίο “αν θέλει η κυβέρνηση να φέρει νόμο τώρα για την κατάργηση του  μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα και να παραιτηθούμε να πάμε σε εκλογές, εμείς θα τον ψηφίσουμε. Αμ’ έπος αμ’ έργον”!

Η αλήθεια είναι πως πριν καν προλάβει ο κ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη να ζητήσει εκλογές και να διακηρύξει τη βεβαιότητά του για αυτοδυναμία, τα στελέχη του τον επαναφέρουν στη ζοφερή πραγματικότητα των ποσοστών (και των απωλειών των 150.000 ψήφων) στις ευρωεκλογές».

Λίγο αργότερα, η Κουμουνδούρου απάντησε: «Σε τρικυμία εν κρανίω βρίσκονται  κυβέρνηση και ΝΔ, που αδυνατούν να συγκροτήσουν την οποιαδήποτε τεκμηριωμένη απάντηση στη ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ».