«Βρίσκεται σε πανικό». Αυτό υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυβέρνηση, ενώ εκτιμά ότι η πολιτική ζωή στη χώρα έχει μπει σε ριζικά νέα φάση μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι η κυβέρνηση έχει απολέσει κάθε δυνατότητα πολιτικών πρωτοβουλιών καθώς αδυνατεί να συγκροτήσει τεκμηριωμένη απάντηση στη συμπαγή και ρεαλιστική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. Επισημαίνει επίσης ότι «οι αλλοπρόσαλλες τοποθετήσεις στελεχών τους, τα αντικρουόμενα και μεγάλα ψέματα είναι ενδεικτικά των αδιεξόδων που βιώνουν οι εμπνευστές και εφαρμοστές του ΕΝΦΙΑ, Σαμαράς και Βενιζέλος».

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και η «με εντολή Σαμαρά» αποδόμηση του κοστολογημένου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από το Υπουργείο Οικονομικών κατά παράβαση κάθε δεοντολογίας, έχει καθυστερήσει ήδη τρεις μέρες.

Όλα αυτά, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, ένα αποδεικνύουν: η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε πανικό και όσο κι αν προσπαθεί δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Απαντώντας στο θέμα του εκλογικού νόμου, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι η ανακίνησή του, και το γεγονός ότι κυβερνητικά στελέχη ζητούν να επισπευσθεί η προεδρική εκλογή, αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Για τον λόγο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ να υπάρξει προσφυγή στις κάλπες γιατί «η κυβέρνηση των ηττημένων της ευρωκάλπης δεν μπορεί και δε δικαιούται να δεσμεύσει τη χώρα σε καταστροφικά μνημόνια και μη συμφέρουσα για τη χώρα λύση για το χρέος».