Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς  

Προ των ευθυνών του θέλησε να φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, απαντώντας στο αίτημα «εκλογές… χθες», που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ. «Όποιος σήμερα μιλάει για εκλογές ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν θέλει το συμφέρον του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα», ανέφερε χθες το βράδυ ο Αντώνης Σαμαράς κατά την είσοδό του στη Βουλή, βάζοντας τέλος στα σενάρια για πρόωρες κάλπες. 

Στη συζήτηση που ακολούθησε με τους 17 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που ήταν παρόντες στο Εντευκτήριο, ο κ. Σαμαράς εκτίμησε ότι θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή, χαρακτήρισε «ανεδαφικά» τα όσα εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη και τόνισε πως «εάν πέσει η κυβέρνηση με αφορμή την εκλογή προέδρου – που δεν θα πέσει, με βάση τα όσα είπε ο Τσίπρας στη ΔΕΘ δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες». 

Σύμφωνα με τους βουλευτές που ήταν παρόντες ο πρωθυπουργός επέμεινε στο θέμα της σταθερότητας και ζήτησε ενότητα από τα στελέχη του. Στη μιάμιση ώρα που παρέμεινε ο κ. Σαμαράς στο χώρο του Εντευκτηρίου συζητήθηκε εκτός από το θέμα των εκλογών και το ζήτημα της ρύθμισης του δημοσίου χρέους. 

Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι που είχε με τους Γιάννη Μιχελάκη και Μάξιμο Χαρακόπουλο. «Πότε βλέπετε να έχουμε τη λύση για το χρέος;» φέρεται να ρώτησε ο κ. Μιχελάκης για να πάρει την απάντηση από τον πρωθυπουργό «Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση».  

«Κύριε Πρόεδρε σε μια τέτοια περίπτωση θα μπορούσαμε να πάμε με άλλον αέρα ακόμα και σε τυχόν πρόωρες εκλογές» σχολίασε ο κ. Χαρακόπουλος. «Αυτό ξεχάστε το. Βγάλτε απ' το μυαλό σας τις πρόωρες εκλογές. Κανένας δεν θα μας σύρει σε πρόωρες εκλογές. Αν η κυβέρνηση πέσει λόγω της προεδρικής εκλογής αυτό θα ήταν καταστροφή. Με βάση όσα είπε ο Τσίπρας στην ΔΕΘ δεν θα μείνει στις τράπεζες ούτε ευρώ», ήταν το σχόλιο του κ. Σαμαρά.