Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Αλλεπάλληλες συσκέψεις με το οικονομικό επιτελείο και τους υπουργούς που εμπλέκονται στην διαπραγμάτευση με την τρόικα θα έχει ο πρωθυπουργός στο τέλος της εβδομάδας που διανύουμε αλλά και στην αρχή της επόμενης. Στόχος να ενημερωθεί το Μέγαρο Μαξίμου για την πορεία των δράσεων του κάθε υπουργείου χωριστά εν όψει της αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα στο τέλος του μήνα. 

Ο κ. Σαμαράς αμέσως μετά την τελευταία συνάντηση που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο φέρεται να είπε σε συνομιλητές του ότι η κυβέρνηση πρέπει στο τέλος του μήνα να είναι έτοιμη να ανακοινώσει «το τέλος της τρόικας» για την Ελλάδα. 

Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει η αξιολόγηση να έχει θετικό πρόσημο και να κλείσουν όλα τα θέματα που είναι ανοιχτά όπως ασφαλιστικά ταμεία, απολύσεις στο δημόσιο, χρηματοδοτικό και δημοσιονομικό κενό, κόκκινα δάνεια και φοροελαφρύνσεις. 

Μετά το πέρας αυτών των συσκέψεων θα υπάρξει συνάντηση Σαμαρά- Βενιζέλου παρουσία του υπουργού οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη ο οποίος στο μεσοδιάστημα θα έχει συναντήσεις με τους ευρωπαίους ομολόγους του. 

Παράλληλα με την έλευση της τρόικας στην Αθήνα το οικονομικό επιτελείο είναι επιφορτισμένο με την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στο οποίο θα είναι καταγεγραμμένες και οι φοροελαφρύνσεις, αφού βέβαια αυτές συμφωνηθούν  πρώτα με τους εκπροσώπους των δανειστών μας.