Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Έξω φρενών είναι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με την Επιτροπή Πρωτοβουλίας των «58» που διακίνησε ερωτηματολόγιο στον κόσμο της Κεντροαριστεράς θέτοντας ακόμη και το ερώτημα για το ποιος θα πρέπει να ηγηθεί της δημοκρατικής παράταξης. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος από την Μαδρίτη όπου βρίσκεται τηλεφώνησε ως μαινόμενος ταύρος στους συνεργάτες του ζητώντας να βάλουν φρένο στην διαρροή των "αποτελεσμάτων" της μίνι έρευνας για την δημοκρατική παράταξη που -φευ- δεν είχε αποτελέσματα για τον μελλοντικό ηγέτη της. 

Είχε όμως ένα άλλο ενδιαφέρον εύρημα, που έδειχνε πως οι περίπου 950 κεντροαριστεροί που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο επιθυμούν την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Η επανεμφάνιση της Επιτροπής Πρωτοβουλίας έχει προκαλέσει μία συνολικότερη αναστάτωση στην Χαριλάου Τρικούπη που εμμέσως πλην σαφώς ζήτησε από τους εναπομείναντες «58» να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Λίγα λεπτά μετά την αποστολή των αποτελεσμάτων ακολούθησαν εκρηκτικά τηλεφωνήματα με το ΠΑΣΟΚ να ζητεί τα ρέστα από τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας.

«Δεν μπορείτε να μιλάτε εξ ονόματος της Δημοκρατικής Παράταξης και να μπερδεύετε τον κόσμο» έλεγαν από το ΠΑΣΟΚ στους περίφημους «58» που ως γνωστόν δεν συμμετείχαν ούτε στο ευρωψηφοδέλτιο της "Ελιάς". 

Η Πρωτοβουλία άρχισε να τα μαζεύει υποστηρίζοντας ότι τα αποτελέσματα έφυγαν στα emails των συντακτών κατά λάθος κι άλλα παρόμοια... 

Όμως υπάρχει και μία ακόμη διάσταση στο όλο σκηνικό καθώς στελέχη της «Ελιάς»- ανάμεσά τους και ο Νίκος Μπίστης- αμφισβητούν την ύπαρξη των 58 και επισημαίνει ότι η Πρωτοβουλία δεν υφίσταται εδώ και καιρό. Οι φερόμενοι ως «58» από την άλλη διατείνονται πως μόνο ο Μπίστης και η παρέα του έχουν αποχωρήσει και ότι πολύ σύντομα θα προστεθούν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι σ' αυτήν. Μύλος! 

Το θέμα είναι ότι το ΠΑΣΟΚ ανακοινώνοντας την διοργάνωση  Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης δεν πρόλαβε να "καπαρώσει" την ονομασία, κάτι που επιτρέπει σε οποιοδήποτε κόμμα, κίνηση ή πρωτοβουλία να μιλά ταυτόχρονα για την αναγκαιότητα συγκρότησής της.