Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί τον λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις δραστηριότητες που οργανώνουν οι φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας για την επέτειο από τη δολοφονία Φύσσα. 

«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα απ' τους ναζιστές εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, τιμάμε τη μνήμη του, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στον φασισμό- ναζισμό, ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το φασιστικό τέρας» αναφέρεται μεταξύ άλλων. 

«Οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής,, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αναδεικνύουν την ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και την ανοχή του αστικού πολιτικού συστήματος στη δράση της ΧΑ» τονίζει το ΚΚΕ και προσθέτει ότι «σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις ότι η Χρυσή Αυγή  είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ότι η εγκληματική της δράση απορρέει απ' τη ναζιστική της φύση και ιδεολογία».

Το ΚΚΕ αναφέρει ότι ο ναζισμός είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και συμπληρώνει ότι «αξιοποιείται από αυτό για να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις, άνεργους, εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα» ενώ αξιοποιείται και από «ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, προκειμένου να προωθούνται τα σχέδια και οι επεμβάσεις τους, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας». «Άλλωστε και ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι τα μονοπώλια ήταν αυτά που εξέθρεψαν, ενίσχυσαν και στήριξαν την άνοδο του ναζισμού» επισημαίνει.