Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Μόνο τυχαία δεν ήταν τα λόγια που είπε ο Αντώνης Σαμαράς στους βουλευτές του στο εντευκτήριο της Βουλής.

Ο πρωθυπουργός, όπως πρώτο έχει γράψει το newpost, έχει λάβει τα μηνύματα από τα μέλη της κοινοβουλευτικής του ομάδας για τις αστοχίες του κυβερνητικού βηματισμού τις τελευταίες εβδομάδες και την γκρίνια που έχει προκαλέσει.

Γι' αυτό και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των βουλευτών στο εντευκτήριο για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους και να δώσει «γραμμή πλεύσης».

Άλλωστε βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση «αποδόμησης» του κυβερνητικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ όπως αυτό εξαγγέλθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ.

Ο τόνος δόθηκε από τον ίδιο τον Σαμαρά και είναι πολύ υψηλός «θα καταρρεύσουν οι τράπεζες» είπε ο πρωθυπουργός στους βουλευτές και εκείνοι με την σειρά τους θα το επαναλαμβάνουν σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις τους.

Ουσιαστικά, ο Αντώνης Σαμαράς εγκαινίασε χθες μια εντελώς σκληρή γραμμή απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ.

Την συνέχεια αυτής της τακτικής θα την διαπιστώσουν όλοι στην ομιλία του πρωθυπουργού στην συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα αλλά και στις δύο ομιλίες που θα πραγματοποιήσει στην επέτειο της ίδρυσης της ΝΔ.

Σε αυτές τις ομιλίες μάλιστα ο Αντώνης Σαμαράς θα εμφανιστεί ιδιαίτερα αιχμηρός και στους διαφωνούντες στο εσωτερικό του κόμματός τους σε μια προσπάθεια να θέσει όλους προ των ευθυνών τους απέναντι στο δίλημμα «έξοδος απο την κρίση και τα μνημόνια ή χρεοκοπία μέσω ΣΥΡΙΖΑ».