Η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, με τη γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο στις 23 Σεπτεμβρίου ήταν «προκαθορισμένη» και είχε συμφωνηθεί από της 16 Ιουλίου στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον Real FM και στους δημοσιογράφους Τάκη Χατζή και Μάκη Γεωργίου, η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε: 

«Στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου ο πρωθυπουργός είχε μια 45λεπτη κατ’ ιδίαν συνομιλία με την Καγκελάριο στη διάρκεια της οποίας συζήτησαν πάρα πολλά. Είχαν πει τότε... ότι θα συναντιόνταν τον Σεπτέμβριο για να συζητήσουν για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, την πορεία του ελληνικού προγράμματος».

Όσον αφορά στη συζήτηση για το χρέος, η κυρία Βούλτεψη σημείωσε πως «θα γίνει θεσμικά. Έχει ήδη αποφασιστεί ότι θα γίνει θεσμικά από τον Νοέμβριο του 2012. Πρόκειται για εκπλήρωση εκείνης της συμφωνίας τους».

Για την εκλογολογία, ανέφερε:

«Κατηγορούμεθα ότι εμείς προκαλούμε την πόλωση, αυτό όμως δεν είναι αλήθεια. Αυτό το οποίο κάνουμε είναι να προσπαθούμε να κάνουμε τα τελευταία χιλιόμετρα όλοι μαζί για να φτάσουμε στο τέλος αυτής της περιπέτειας. Πρέπει όμως να γίνουν αυτά τα τελευταία χιλιόμετρα, να γίνει η συζήτηση για το χρέος, να υπάρχει σταθερότητα στην χώρα και να μπορούν να γίνουν επενδύσεις. Αν δεν γίνει η συζήτηση για το χρέος και αν δεν κηρυχθεί επίσημα βιώσιμο ο άλλος δεν φέρνει τα χρήματά του για να τα επενδύσει». 

Παράλληλα, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας:

«Προκαλεί  μόνος του την πόλωση. Την προκάλεσε στις ευρωεκλογές λέγοντας "την Κυριακή ψηφίζουμε, την Δευτέρα φεύγουν", προσπάθησε να την προκαλέσει με την κρίση της ΔΕΗ δημιουργώντας διάφορα προβλήματα και επιθετικές κινήσεις. Πόλωση δεν προκαλεί αυτός ο οποίος λέει ότι πρέπει να υπάρχει σταθερότητα, να μην γίνονται εκλογές. Πόλωση προκαλεί όποιος ζητάει εκλογές συνεχώς. Η προσφυγή στο λαό συνεχώς δεν αποτελεί ένδειξη δημοκρατικής λειτουργίας, αποτελεί ένδειξη ανωμαλίας, όταν κάνεις συνέχεια εκλογές».

Ακόμη, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «ουδέποτε ισχυρίστηκε κανείς ότι έχει στρωθεί το κόκκινο χαλί και όπως έχει ήδη ο ίδιος ο Πρωθυπουργός ανακοινώσει, υπάρχει ένας οδικός χάρτης τον οποίον οφείλουμε να ακολουθήσουμε και ένας από τους σταθμούς του είναι και οι φοροελαφρύνσεις».