Στην καταπολέμηση του ρατσισμού και του ναζισμού αναφέρεται το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από τη στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το ΠΑΣΟΚ στρέφεται εναντίον της Χρυσής Αυγής για την οποία όπως είπε «θέλει τα παιδιά μας να γίνουν εγκληματίες και δολοφόνοι».

Παράλληλα τονίζει ότι η ποινική αντιμετώπιση των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής είναι προτεραιότητα, ενώ καλεί σε συστράτευση τα κόμματα του συνταγματικού τόξου.

«Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής το ναζιστικό δηλητήριο συνεχίζει να διαχέεται στην ελληνική κοινωνία. Η ναζιστική ρητορική και πράξη επηρεάζει τη νεολαία μας και δημιουργεί θύτες -θύματα της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας. Η Χρυσή Αυγή θέλει τα παιδιά μας να γίνουν εγκληματίες και δολοφόνοι. Δεν χαρίζουμε κανένα νέο άνθρωπο στους ναζί!» αναφέρει στην ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ

«Η ανεξάρτητη δικαιοσύνη, με τη συνολική της έρευνα για τη Χρυσή Αυγή αλλά και την επικειμένη δίκη των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, στέκεται στο ύψος των περιστάσεων. Η ποινική αντιμετώπιση των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής είναι προτεραιότητα

Με την ψήφιση του «αντιρατσιστικού» νόμου η ελληνική πολιτεία προσέθεσε ένα ακόμη πολύτιμο εργαλείο για την καταπολέμηση του ρατσισμού και του ναζισμού.  

Το ΠΑΣΟΚ καλεί για ακόμη μια φορά σε συστράτευση τα κόμματα του συνταγματικού τόξου χωρίς υποσημειώσεις και αστερίσκους» καταλήγει η ανακοίνωση.