Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Με νέα παρέμβασή τους 20 βουλευτές της ΝΔ ζητούν από το οικονομικό επιτελείο τον συμψηφισμό των πάσης φύσεως υποχρεώσεων των ενστόλων προς το Δημόσιο με τα αναδρομικά, σε εφαρμογή της απόφασης του ΣτΕ. Στην ερώτησή τους προς τον Γκίκα Χαρδούβελη, οι βουλευτές αναφέρουν ότι η ελληνική πολιτεία πρέπει να αποδεχθεί τον συμψηφισμό των χρεών πάσης φύσεως (φορολογία εισοδήματος, εκκρεμείς πληρωμές για τον ΕΝΦΙΑ κλπ) για τρία τουλάχιστον έτη προς το ελληνικό Δημόσιο με τα αναδρομικά των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται και προβλέπονται στην απόφαση του ΣτΕ.

Είναι μια ακόμη κίνηση μερίδας βουλευτών της ΝΔ που δείχνει το κλίμα που επικρατεί στην ΚΟ του κόμματος αλλά και τις κινήσεις που θα συνεχίσουν να κάνουν οι βουλευτές και τις επόμενες εβδομάδες.

Ήδη στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν φτάσει μηνύματα που απηχούν τις προθέσεις των βουλευτών του κόμματος και τα μηνύματα αυτά αναφέρουν ότι οι βουλευτές δεν προτίθενται να «κάτσουν ήσυχοι» και θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους στα θέματα καθημερινότητας των πολιτών.

«Λίγο μας ενδιαφέρει η υψηλή πολιτική, θέλουμε δράσεις για τους πολίτες» σχολίαζε στο newpost βουλευτής που ανήκει στην ομάδα των 20 που έστειλαν την ερώτηση στον υπουργό Οικονομικών.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί εκνευρισμός και ανησυχία για την στάση των βουλευτών καθώς με τις συνεχείς τους παρεμβάσεις δείχνουν ότι Σαμαράς και Βενιζέλος δεν ελέγχουν απόλυτα τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες στα ζητήματα της καθημερινότητας, σε αντίθεση με άλλα θέματα όπως η προεδρική εκλογή που οι κοινοβουλευτικές ομάδες ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμφανίζονται αραγείς.

Κυβερνητικές πηγές δείχνουν ιδιαίτερα προβληματισμένες και τονίζουν ότι η στάση των βουλευτών δίνει προφανές πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα εκμεταλλευθεί απόλυτα τις διαφωνίες και τις ενστάσεις τους ώστε να ενισχύσει την επιχειρηματολογία του.
Σε μια προσπάθεια να κατευναστούν τα πνεύματα αλλά και να κατανοήσουν δια στόματος πρωθυπουργού τα πνεύματα , θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα συγκαλέσει την ερχόμενη εβδομάδα της κοινοβουλευτική ομάδα τους κόμματός του και μάλιστα δέχεται ήδη εισηγήσεις να ακούσει και τους βουλευτές που θα ζητήσουν να πάρουν τον λόγο.

Η δεύτερη πρωτοβουλία που θα αναλάβει ο πρωθυπουργός είναι να πραγματοποιήσει δύο ομιλίες με αφορμή την επέτειο ίδρυσης της ΝΔ.

Στις ομιλίες αυτές ο Αντώνης Σαμαράς εκμεταλλευόμενος το κομματικό ακροατήριο προγραμματίζει σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα για να δώσει και στους βουλευτές του την «γραμμή» για να κινηθούν ανάλογα το αμέσως επόμενο διάστημα.