Κόλαφος για τους ευρωβουλευτές της πλειοψηφίας του Ευρωκοινοβουλίου ήταν η τοποθέτηση της Σοφίας Σακοράφα στην ολομέλεια, στο Στρασβούργο εχθές το βράδυ, όπου συζητήθηκε το παλαιστινιακό. 

Η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τούς κατηγόρησε ότι σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία έβγαλαν ένα κείμενο συμπερασμάτων, άτολμο, λειψό και ανιστόρητο. «Καμία αναφορά σε εποικισμούς, πρόσφυγες, κατοχή και  αντίσταση» δεν υπάρχει σε αυτό, είπε. Επίσης, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία της για το ψήφισμα  στο Ευρωκοινοβούλιο, ανέφερε:  «Δεν υπάρχει εμπλοκή δύο πλευρών, υπάρχει κατακτητής και αντιστεκόμενος. Δεν υπάρχει επιχείρηση ProtectiveEdge, αλλά πολεμικές εκκαθαρίσεις κατοχικού στρατού. Δεν υπάρχουν εχθροπραξίες στη Γάζα. Υπάρχει σκληρό απαρτχάιντ». 

Η Σοφία Σακοράφα είπε επίσης ότι το τελευταίο έγκλημα του Ισραήλ ανάγκασε τη διεθνή κοινότητα να ψελλίσει τη μόνη βιώσιμη λύση: «Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος, στα σύνορα του '67, πρωτεύουσα η ανατολική Ιερουσαλήμ και ο επαναπατρισμός των προσφύγων». 

Η ευρωβουλευτής δήλωσε επίσης: «Ας προστατεύσουμε τουλάχιστον την αλήθεια. Μόνο έτσι προστατεύουμε τον Ισραηλινό λαό από τη νομιμοποίηση των εγκλημάτων της κυβέρνησης του. 

Η εξιλέωση του γερμανικού λαού για τα εγκλήματα των ναζιστών ήρθε όταν κοίταξε κατάματα την μαύρη σελίδα της ιστορίας του.
Μην επιτρέψουμε η Ιστορία να μνημονεύει τις φρικαλεότητες του Ισραήλ με όρους και λέξεις που επωάζουν την επανάληψη τους.
Το αυγό του φιδιού βρίσκεται ήδη ανάμεσα μας». 

Β.Σ