Το θέμα παραμονής του Ανδρέα Γεωργίου επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ στη θέση του παρά την εις βάρος του ποινική δίωξη, θέμα που έχει κατεπανάληψη θέσει το newpost.gr απασχόλησε και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. 
 
Στην επιτροπή είχε προσκληθεί ο Λέανδρος Ρακιντζής, γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης προκειμένου να παρουσιάσει την έκθεση πεπραγμένων του 2013. Ο κ. Ρακιντζής κατήγγειλε στην Επιτροπή πως πολλές φορές βρίσκει τείχος όταν πρόκειται να ελέγξει επώνυμους. 
 
«Υπάρχει όντως μια τάση να μπαίνουν εμπόδια, γραφειοκρατικά και άλλα. Έχετε δει επώνυμο να δικάζεται εύκολα;» αναρωτήθηκε. «Λέω το παράπονό μου. Στην προσπάθειά μου να παραπέμψω κάποιους επώνυμους, βρίσκω ένα τείχος. Και στη συνέχεια βγαίνουν απαλλακτικά βουλεύματα για τα οποία δεν μπορώ να κάνω τίποτα», είπε χαρακτηριστικά. 
 
Τότε οι βουλευτές ζήτησαν να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία και ονόματα επωνύμων για τους οποίους συνάντησε το «τείχος προστασίας».
 
Ο Λέανδρος Ρακιντζής ανέφερε ένα νόμο που απαλλάσσει τις διοικήσεις των ΔΕΚΟ από την ευθύνη για τις αποφάσεις τους, λέγοντας: «Υποκρύπτεται αμνηστία, αλλά δεν είμαι εγώ ο αρμόδιος να το κρίνω».
 
Ο βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος αναφέρθηκε τότε στον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος αντιμετωπίζει ποινική δίωξη.
 
«Υπάρχει αντίστοιχο φαινόμενο κάπου αλλού στο δημόσιο, όπου έχει ασκηθεί σε κάποιον δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και εκείνος να παραμένει στη θέση του;» ρώτησε και ο κ. Ρακιντζής απάντησε πως δεν είναι θέμα που ανήκει στη δική του αρμοδιότητα, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται πάντα.