Για απευθείας γραμμή επικοινωνίας του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, κάνει λόγο σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο κ. Μπαλτάκος έδινε οδηγίες με sms πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. 
 
Όπως γράφει η Εφημερίδα των Συντακτών υπήρξε μήνυμα από τον Ηλία Κασιδιάρη προς τον εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης στο οποίο έγραφε: «Με είπε (sic) Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη (σ.σ είχαν προστεθεί στον νομοσχέδιο και έδιναν στο ΣτΕ και τον Άρειο Πάγο το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) πρέπει να 'μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου' πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές (σσ τροπολογία βουλευτών της ΝΔ που καταγγέλθηκε ως ρατσιστική από τα κόμματα της Αριστεράς και το ΠΑΣΟΚ και αποσύρθηκε «για τεχνικούς λόγους»). Του 'πα είμαστε ενήμεροι!».
 
Οι πληροφορίες του newpost.gr από το περιβάλλον του κ. Μπαλτάκου κάνουν λόγο για δύο συγκεκριμένες επαφές που έγιναν, όπως ισχυρίζονται, για εθνικούς λόγους ενώ τονίζεται πως αντίστοιχη επικοινωνία υπήρχε και με τους Ανεξάρτητους Έλληνες
 
Σύμφωνα με το περιβάλλον του κ. Μπαλτάκου και τα δύο θέματα, τόσο το γένος για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές όσο και το νομοσχέδιο που έδιναν στον Άρειο Πάγο δικαίωμα επανεξέτασης υποθέσεων παρά τις αποφάσεις του ευρωπαϊκού δικαστηρίου (υπήρχε μάλιστα σχετική προσφυγή των μουσουλμάνων της Θράκης), κρίθηκαν ως υψίστης εθνικής σημασίας και για αυτό δικαιολογούν μια ενημερωτική επαφή για το περιεχόμενο της ψηφοφορίας με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, επιμένουν όμως πως δεν υπήρχε ευρύτερη επαφή με τη Χρυσή Αυγή ούτε πρόκειται για καθοδήγηση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ακροδεξιού κόμματος.