Προς το παρόν είμαι πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήγησε ο Φώτης Κουβέλης απαντώντας στα σενάρια σχετικά με την υποψηφιότητά του για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό realfm 97,8 και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου ο Φώτης Κουβέλης ανέφερε ότι δεν έχει δεχθεί καμία πρόταση και δεν υπάρχει καμία συμφωνία ούτε κρυφή, ούτε φανερή.

«Πάντως, δεν θα αντιμετώπιζα το θέμα με προσωπικά κριτήρια και αποσυνδεδεμένα από το τι κρίνω ότι θα είναι θετικό για τη χώρα και την κοινωνία. Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς. Με τιμά η εμπιστοσύνη των συντρόφων μου και θέλω να συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου στην ολική της επαναφορά και στην ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στον κίνδυνο να εμπλακεί η δημόσια ζωή σε μια 6μηνη προεδρολογία.

«Τι θα κάνουμε; Θα μετατρέψουμε τον δημόσιο διάλογο μπροστά σε μία κοινωνία η οποία τούτη την ώρα αιμορραγεί σε μια προεδρική διελκυστίνδα που θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου οπότε και μπορεί να λήξει το θέμα της προεδρικής εκλογής; Η ΔΗΜΑΡ λέει όχι. Γνωρίζοντας ότι η χώρα έχει να αντιμετωπίσει σοβαρότατα ζητήματα μέχρι τότε, στην ώρα τους όλα λοιπόν. Στην ώρα της και η προεδρική εκλογή» πρόσθεσε.

Τέλος, στην ερώτηση αν πιστεύει ότι το όνομά του αναμίχθηκε για να «καεί» ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Εκτιμώ ότι όλα είναι δεδομένα και ανοιχτά, όλες οι αναγνώσεις που γίνονται γύρω από αυτό. Εκείνο όμως που θέλω να επαναλάβω είναι ότι δεν έχω δεχθεί ούτε άμεση, ούτε έμμεση πρόταση, ούτε νύξη. Πληροφορούμαι και εγώ, τιμητική η αναφορά θα έλεγα, ότι αναφέρομαι ως δυνάμει υποψήφιος πρόεδρος, ε, αυτή η προεδρολογία δεν με αφορά. Με αφορά η συμμετοχή μου στις διαδικασίες, στην πολιτική δράση της ΔΗΜΑΡ».