«Το θέμα μάς ταλανίζει, αναζητούμε μια έντιμη λύση με τους πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε για το θέμα των μετεγγραφών ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Σε σχέση με την πλήρωση των κενών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ο υπουργός σημείωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν προσληφθεί 9.500 αναπληρωτές καθηγητές, εκ των οποίων οι 5.000 πριν από την έναρξη του σχολικού έτους και ως το τέλος του μήνα θα προσληφθούν 4.500.

Το υπουργείο Παιδείας εκτιμά ότι τα κενά ήταν συνολικά 16.500 και θα φτάσει τις 16.000. Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης σε δύο οικονομικά δεδομένα: Το ένα είναι η ενίσχυση του κονδυλίου στεγαστικού επιδόματος, που δικαιούνται οι φοιτητές, με 5,5 εκατ. ευρώ. Το κονδύλι ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ, ενώ δικαιούχοι είναι οι φοιτητές, το οικογενειακό εισόδημα των οποίων είναι κάτω των 30.000 ευρώ. Το στεγαστικό επίδομα είναι 1.000 ευρώ τον χρόνο για κάθε φοιτητή.

O προϋπολογισμός του υπουργείου ενισχύεται με 9,5 εκατομμύρια ευρώ. Τα χρήματα αυτά προέρχονται από τις κατασχέσεις λογαριασμών δημόσιων λειτουργών και θα κατανεμηθούν: 2,5 εκατ. ευρώ θα λάβουν οι πανεπιστημιακές κλινικές των νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγινήτειο, 2 εκατ. ευρώ τα περιφερειακά πανεπιστήμια της Βόρειας Ελλάδας για θέρμανση, 1,5 εκατ. ευρώ θα διατεθούν στη δια βίου μάθηση, 2 εκατ. ευρώ στα ερευνητικά κέντρα και 2 εκατ. θα μοιραστούν τα 36 ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας για τις διαχειριστικές τους ανάγκες.