current views are: 1

18 Σεπτεμβρίου 2014
Δημοσίευση12:36

Αποσύρθηκαν οι τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για πετρέλαιο και ρεύμα- Επίθεση από Μανιάτη

Οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το πετρέλαιο θέρμανσης και το δωρεάν ρεύμα αποσύρθηκαν. 

Δημοσίευση 12:36’
αρθρο-newpost

Οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το πετρέλαιο θέρμανσης και το δωρεάν ρεύμα αποσύρθηκαν. 

Οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ, για το πετρέλαιο θέρμανσης και το δωρεάν ρεύμα αποσύρθηκαν. 

Συγκεκριμένα αποσύρθηκαν οι τροπολογίες που είχαν κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και πρότειναν την επαναφορά του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου του 2011 και την παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Οι δύο τροπολογίες αποσύρθηκαν με το σκεπτικό ότι η συζήτηση των συμβάσεων για τους υδρογονάνθρακες έπρεπε να γίνει με τρόπο που θα έδινε μεγαλύτερη άνεση χρόνου και διότι κατατέθηκαν πολλές υπουργικές τροπολογίες από την κυβέρνηση.

«Είναι δύο τροπολογίες που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί να γίνει ευρεία συζήτηση. Θα τις ξανακαταθέσει» εξήγησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Δρίτσας και πρόσθεσε ότι έχουν κατατεθεί εννιά υπουργικές τροπολογίες και το προεδρείο δεν θα έπρεπε να δεχθεί τουλάχιστον τις εκπρόθεσμες και «ο κάθε υπουργός να αντιμετωπίζει τη Βουλή ως να είναι φέουδο».

Μανιάτης: H τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν ρεύμα κοστίζει 263 εκατ. ευρώ

«Η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για δωρεάν ρεύμα σε ευπαθείς ομάδες θα κοστίσει 263 εκατ. ευρώ« δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης

Ο υπουργός απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε: «Στην τροπολογία σας ζητάτε η ΔΕΗ να μπορεί να αποκαταστήσει άμεσα την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στους δικαιούχους του ΚΟΚ. Και το υπογράφει πρώτος ο κ. Τσίπρας. Μα δεν ξέρετε ότι σε κανένα λογαριασμό, σε καμία σύνδεση του ΚΟΚ δεν έχει κοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα; Δεν το ξέρετε αυτό; Πουθενά στην Ελλάδα.

Άρα τι μας λέτε; Λέει επίσης, η τροπολογία ότι στους δικαιούχους του ΚΟΚ χορηγείται, ανά οικογένεια, δωρεάν ποσότητα 1.200 κιλοβατώρες. Άκουσα ότι η εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι για κόστος 59 εκατ. ευρώ και ζήτησα από τις υπηρεσίες να πάρουν την τροπολογία και να εκτιμήσουν το κόστος. Το κόστος είναι 263 εκατ. ευρώ και ο αριθμός βγαίνει από πολλαπλασιασμό 560.845 δικαιούχων ΚΟΚ που παίρνουν φθηνότερο ρεύμα επί τα τρία τετράμηνα του έτους» είπε ο κ. Μανιάτης.

Στη συνέχεια, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, σημείωσε ότι σε σχέση με το οικιακό κοινωνικό τιμολόγιο και την εξαγγελία της Θεσσαλονίκης, η κοστολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει να κάνει με το σύνολο των 560.000 νοικοκυριών που είναι στο κοινωνικό τιμολόγιο αλλά με 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται στα όρια ακραίας φτώχιας, όχι με 0,42 που είναι το κοινωνικό τιμολόγιο αλλά με το 0,55 που είναι το ανώτερο.

Μ΄ αυτή την έννοια βγαίνουν τα 69 εκατομμύρια που είναι επιπλέον κόστος του κοινωνικού τιμολογίου, είπε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε ότι τα 263 εκατ. ευρώ στα οποία αναφέρθηκε ο υπουργός συνυπολογίζουν το κόστος του κοινωνικού τιμολογίου. 

 


σχετικα αρθρα