Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Διπλό στόχο είχαν τα πυρά που εξαπέλυσε από το Στρασβούργο ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και για το εσωτερικό του κόμματος και για την κυβερνητική του πολιτική: Τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το διμέτωπο Ανδρουλάκη δεν είναι άσχετο με μία πολιτική... αποστάσεων που κρατά το τελευταίο διάστημα, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα την περασμένη Κυριακή όταν προτίμησε να πάει σε βάφτιση και όχι στην προγραμματισμένη κομματική σύσκεψη για την προετοιμασία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προσπάθησε να «αδειάσει» την γραμμή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για αλλαγή του εκλογικού νόμου αμφισβητώντας την πρόταση για κατάργηση του bonus των 50 εδρών υπέρ του πρώτου κόμματος. «Εάν θέτουμε το ζήτημα συνδικαλιστικά, δηλαδή να αλλάξουμε τις 50 έδρες διαφωνώ κάθετα. Αυτό δεν λέει τίποτα» είπε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιμένοντας στην αναγκαιότητα μίας συνολικότερης πολιτικής μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει και το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

Την ίδια ώρα επιτέθηκε στον υπουργό Μεταφορών και χωρίς να τον κατονομάσει είπε ότι αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα έχουν να κάνουν μόνο με προσωπική στρατηγική και όχι με τον πολιτικό προσανατολισμό του ΠΑΣΟΚ, οπότε είναι χαμηλού ενδιαφέροντος.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σχολίαζαν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν πήγε στην σύσκεψη της Κυριακής για να μην ακούσει για μία ακόμη φορά τον Μ. Χρυσοχοΐδη να τον κατηγορεί για μη λειτουργία του κόμματος και για ένα ανύπαρκτο ΠΑΣΟΚ.