Σαφής και ξεκάθαρος πως η μόνη μακροπρόθεσμη λύση για το χρέος είναι το γενναίο κούρεμά του εμφανίστηκε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς. 

Μιλώντας στον Realfm και στον Νίκο Χατζηνικολάου είπε πως «μόνο ένα γενναίο κούρεμα μπορεί να είναι μακροπρόθεσμη λύση». Πρόσθεσε μάλιστα πως «η επιμήκυνση και η μείωση του επιτοκίου ακόμα και αν ελαφρύνει σε ετήσια βάση δεν θα είναι μακροπόθεσμη. Η λύση πρέπει να είναι στα πρότυπα του Λονδινου του 1953». 

Όπως τόνισε η «ελάφρυνση ετήσιων υποχρεώσεων μπορεί να δώσει χώρο σε άσκηση πολιτικής, όχι όμως και μόνιμη λύση». 

O κ. Παππάς κατέληξε πως «σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα δεν μπορεί αυτό το χρέος να το εξυπηρετήσει και ρωτάται ο ελληνικός λαός ποιος θα διαπραγματευτεί γι αυτή τη λύση ο κ. Χαρδούβελης που υποβάλλει στη Γαλλία τη λύση του να μην αμφισβητήσει το σύμφωνο σταθερότητας δηλαδή οι τελευταίοι του Μερκελισμού, ο κ. Βενιζέλος που λέει ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ο κ. Σαμαράς που λέει ότι θα πάρουμε πιστοποιητικό βιωσιμότητας και είδα και στις σελίδες της real news τη συνέντευξη του που ελεεινολογούσε το ενδεχόμενο να επιστρέψει ο κατώτατος μισθός στο 751; Πώς θα γίνει δηλαδή ο ελληνικός λαός είναι μπροστά σε ένα πάρα πολύ καθαρό δίλημμα ή το Μνημόνιο όπως λέει το Υπουργείο Οικονομικών ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και του ΣΥΡΙΖΑ».