Ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά Fm αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις εξελίξεις στο ζήτημα των κόκκινων δανείων αλλά και για τις επικοινωνιακές τακτικές της κυβέρνησης. 

«Με έχουν εντυπωσιάσει δυσάρεστα οι εξαγγελίες Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε ο Νίκος Δένδιας αναφερόμενος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί τον απόλυτο λαϊκισμό. «Δεν είναι ώρα για να λαϊκίσουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ επαγγέλλεται γενική σεισάχθεια, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά».

Αναφερόμενος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις σημείωσε ότι σε καμία μέτρηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερβαίνει το 20 και κάτι %. «Με αυτό το ποσοστό δεν μπορεί να κυβερνήσει, οι πολίτες το διαισθάνονται», ωστόσο πρόσθεσε με νόημα ότι «Είναι σαφές ότι ο χώρος της κεντροαριστεράς είναι καλύτερος από μας σε ότι αφορά το επικοινωνιακό πεδίο».

Σχετικά με τα κόκκινα δάνεια, ο υπουργός ανέφερε ότι «Επί της αρχής υπάρχει συμφωνία με την τρόικα. Οι τράπεζες και τα επιμελητήρια έχουν κάνει δεκτές τις προτάσεις μας. Περιμένουμε να ρυθμιστούν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες και πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα είμαστε σε θέση να καταθέσουμε σχετικό νόμο».