Με μια άκρως προκλητική ανακοίνωση κατά της νέας ευρωπαϊκής επιτροπής και προσωπικά του νέου έλληνα επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, το «Ουράνιο Τόξο» ένα αυτοαποκαλούμενο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, με έδρα τη Φλώρινα που δήθεν εκπροσωπεί μία ομάδα Σλαβόφωνων της βόρειας Ελλάδας, επιτίθεται.
 
Όπως αναφέρουν με ανακοίνωσή τους το «Ουράνιο Τόξο», μέλος της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας που έχει ήδη προκαλέσει αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη με τον χάρτη με τις περιοχές που δήθεν διεκδικούν την αυτονομία τους, επιτίθενται κατά του Δημήτρη Αβραμόπουλου. 
 
Όπως ισχυρίζονται «μερικές από τις αρμοδιότητες που έχει στο χαρτοφυλάκιο του ο κ. Αβραμόπουλος θα είναι η προστασία των μειονοτήτων (sic!), η συνολική λειτουργία της Συνθήκης Σένγκεν, η προστασία Θεμελιωδών Δικαιωμάτων στο πλαίσιο της έννομης τάξης στην Ε.Ε., η καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και η καταπολέμηση της ομοφοβίας». Συνεχίζοντας ισχυρίζονται πως είναι «αδιανόητο ένας εκ των μακροβιότερων υπουργών στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας να τίθεται υπεύθυνος για τους παραπάνω τομείς σε όλη την Ε.Ε., την στιγμή που η χώρα του αποτελεί τον απόλυτο ουραγό των "28" σε θέματα προστασίας οποιασδήποτε διαφορετικότητας ή καταπολέμησης ρατσιστικών και ομοφοβικών φαινομένων. Ο απόλυτος εκφραστής μιας χώρας που επίσημα δεν έχει εθνικές και γλωσσικές μειονότητες, καλείται τώρα να τις προστατέψει! Ο υπουργός κυβερνήσεων που επί δεκαετίες απαγορεύουν σε δεκάδες Μακεδόνες ακόμα και με διαβατήρια κρατών-μελών της Ένωσης, την είσοδο στην Ελλάδα θα επιβλέπει τώρα την εφαρμογή της συνθήκης Σένγκεν! Ο άνθρωπος που λίγο πριν ταξιδέψει για τις Βρυξέλλες ψήφισε τον κατάπτυστο νέο "αντιρατσιστικό" νόμο που προβλέπει ακόμα και φυλάκιση για όσους αρνούνται φανταστικές γενοκτονίες ενώ απαγορεύει σε ομόφυλα ζευγάρια την νομική κατοχύρωση που παρέχει το σύμφωνο συμβίωσης, αυτός ο άνθρωπος θα κληθεί να καταπολεμήσει το ρατσισμό και την ομοφοβία!». 
 
Η πρόκληση μάλιστα δεν σταματά εδώ αλλά με θράσος ανακοινώνουν πως θα ζητήσουν «την απομάκρυνση του κ. Αβραμόπουλου από το συγκεκριμένο πόστο και την καταψήφισή του, όπως και ολόκληρης της προτεινόμενης Κομισιόν, αν η θέση αυτή δε γίνει αποδεκτή».
 
Από το 1995 οπότε και συστάθηκε ο βασικός στόχος αυτής της ομάδας είναι αναγνώριση των Σλαβόφωνων ως εθνική μακεδονική μειονότητα με το ελληνικό κράτος να μην αναγνωρίζει την ύπαρξη μακεδονικού έθνους,αλλά ούτε και την ύπαρξη σλαβομακεδονικής μειονότητας στην ελληνική Μακεδονία.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ουράνιο Τόξο προχωρά σε προκλητικές δηλώσεις και στάσεις ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών