Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha τόνισε μεταξύ άλλων ότι η στάση ορισμένων δημάρχων πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο εμάς, αλλά και τους πολιτικούς προστάτες τους και το υπουργείο εχοντας βάσιμες πληροφορίες ότι αρκετές συμβάσεις έργου μετετράπησαν σε αορίστου με τρόπο παράτυπο ψήφισε διάταξη ώστε να ελέγξουμε αν κάποιος παράνομα μετέτρεψε τη σύμβασή του.

Ο κ. Μητσοτάκης επίσης ανέφερε ότι δήμαρχοι που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασαν, με κάλυψη από την ΑΔΕΔΥ, που ενθάρρυνε τους υπαλλήλους να απέχουν από τη διαδικασία επανελέγχου. Η «απεργία» αυτή κρίθηκε, χθες, από το Πρωτοδικείο παράνομη και καταχρηστική, δήλωσε και πρόσθεσε δεν ψάχνουμε να γεμίσουμε καμία δεξαμενή, ψάχνουμε να αποκαταστήσουμε επιτέλους στη χώρα τους κανόνες νομιμότητας.

«Πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα στον τόπο μας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να πάρει επιτέλους θέση. Με ποιο επιχείρημα κάποιος αντιδρά σε έναν επανέλεγχο όταν υπάρχουν στοιχεία ότι είχαν γίνει λαθροχειρίες; Οι υπάλληλοι που δεν θα συνεργαστούν θα βρεθούν αντιμέτωποι με πειθαρχικές κυρώσεις. Έχουμε μια ψηφισμένη διάταξη από τη Βουλή που λέει το αυτονόητο: Να επανελέγξουμε μετατροπές συμβάσεων για να δούμε αν έγιναν με νόμιμο τρόπο».

Σχετικά με το Δημόσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι η συζήτηση για το Δημόσιο ξεπερνά πλέον κατά πολύ τη στείρα συζήτηση περί απολύσεων και διαθεσιμότητας. «Τα προβλήματα του δημοσίου είναι πολύ πιο σύνθετα. Η συζήτηση με την τρόικα γίνεται επί αυτών των ζητημάτων και όχι επί ποσοτικών στόχων, που έτσι και αλλιώς κλείνουν στο τέλος του 2014.

Η κυβέρνηση υλοποιεί ένα πολύ δύσκολο μεταρρυθμιστικό έργο. Αν υπάρχουν ζητήματα που χρήζουν συζήτησης με τους πιστωτές, όπως για μια επιβεβλημένη κατά τη γνώμη μου χαλάρωση της φορολογικής πολιτικής, αυτά θα συζητηθούν. Υπάρχει κόπωση. Κανείς δεν είπε ότι το έργο που κάνουμε είναι εύκολο. Είμαστε στα τελευταία χιλιόμετρα ενός μαραθωνίου και πρέπει να βρούμε την ενέργεια για να ολοκληρώσουμε την αποστολή μας».