«Ο νόμος πρέπει να τηρείται. Αντιλαμβάνομαι και την αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ξέρετε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρηματοδοτείται, εκτός από τα λεφτά των δημοτών, ως ανταποδοτικά τέλη τα οποία δίνουν, χρηματοδοτείται και από τους πολίτες ως φορολογουμένους» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος.

«Άρα, λοιπόν, πρέπει να υπάρχει μία συμμόρφωση προς τους νόμους», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, αναφερόμενος στη στάση αιρετών που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον επανέλεγχο φακέλων υπαλλήλων για πλαστά πιστοποιητικά και μη σύννομες μετατροπές συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατέληξε: «Και σε τελική ανάλυση, αν κάποιοι δημοτικοί υπάλληλοι -εγώ δεν λέω ότι σίγουρα έχει γίνει κάτι τέτοιο- έχουν με τρόπο ο οποίος δεν ήταν σύννομος, μετατρέψει κάποιες συμβάσεις με διαδικασίες οι οποίες δεν ήταν σύννομες, ε, δεν πρέπει αυτοί να ελεγχθούν; Εγώ πιστεύω ότι η διαφάνεια και ο έλεγχος είναι προς όφελος όλων. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα, είπα ότι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θέλουμε μία εργασιακή ειρήνη. Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, εκτός από τους επίορκους».