Κεντροαριστερό υποψήφιο για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και έγκαιρη διαμόρφωση της πλειοψηφίας των 180 βουλευτών που απαιτούνται, προτείνει ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.    

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον Βήμα Fm, ζήτησε να ανοίξει άμεσα η διαδικασία για τη συμφωνία γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου και η εκλογή να γίνει όταν προβλέπεται από το Σύνταγμα, τον Ιανουάριο του 2015.

«Η διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας είναι μία διαδικασία, την οποία ο συνταγματικός νομοθέτης θέλει συνθετική... Αν λοιπόν τα βάλει κάποιος κάτω, θα δει ότι απομένει ένας συγκεκριμένος αριθμός βουλευτών της ΔΗΜΑΡ και ανεξάρτητοι βουλευτές, με τους οποίους μπορεί να συγκροτηθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία για εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Έτσι όπως είναι ο συσχετισμός -παρότι θα ξαναπώ ότι θα μου άρεσε ένας κεντροδεξιός υποψήφιος- μάλλον δείχνει ότι για να επιτευχθεί ένας τέτοιος σχηματισμός, χρειάζεται ένας Πρόεδρος της κεντροαριστεράς» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε:

«Η κυβέρνηση, η οποία έχει την πρωτοβουλία, να ανοίξει τον διάλογο για το πρόσωπο που απαιτείται για να διαμορφωθεί αυτή η πλειοψηφία, η σύνθεση που χρειάζεται. Οι εκλογές για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να πάνε, προφανώς, εκεί όπου πρέπει να πάνε, στις προθεσμίες που πρέπει, οι οποίες είναι κανονικές. Και αυτές είναι, ως προς το απώτατο όριο για να ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής, η 20ή, 21η ή 22η Ιανουαρίου. Κάπου εκεί. Θεωρώ λοιπόν ότι η διαδικασία θα πρέπει μεν να είναι εκεί, αλλά πολιτικά το ζήτημα πρέπει να κλείσει νωρίτερα, γιατί θα κλείσει και όλη την πολιτική σπέκουλα και απόπειρα που επιχειρεί η αξιωματική αντιπολίτευση».