Διευκρινίσεις για την ατζέντα των συνομιλιών και με το εάν θα συζητηθεί το ζήτημα του ελληνικού χρέους στη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά και της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρθηκε στις εντατικές και συχνές επαφές μεταξύ της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης, στις οποίες εντάσσεται η συνάντηση της καγκελαρίου με τον πρωθυπουργό, την Τρίτη στο Βερολίνο.

Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ακόμη ότι δεν εκκρεμούν αποφάσεις σε αυτή την επίσκεψη, η οποία, όπως είπε, είναι μία διμερής επίσκεψη και πρόσθεσε ότι «όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι σε διμερές».

Αντικείμενο βεβαίως θα είναι, όπως κάθε φορά, συνέχισε, η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα, για την οποία «ο κ. Σαμαράς σίγουρα θα κάνει μια παρουσίαση».

Παράλληλα, θα τεθούν επί τάπητος θέματα κοινού ενδιαφέροντος στην ευρωπαϊκή πολιτική. «Βρισκόμαστε στην αρχή μίας νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην έναρξη της θητείας ενός νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Άρα σίγουρα θα γίνει συζήτηση και για το ποιες προτεραιότητες θα θέλουν να δουν η Γερμανία και η Ελλάδα στους ευρωπαϊκούς θεσμούς τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Ζάιμπερτ.