«Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει» τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

«Αποκλείεται το τρίτο μνημόνιο. Αποκλείεται το τρίτο πακέτο. Δεν το χρειαζόμαστε» ανέφερε ο κ. Χαρδούβελης.

«Είμαστε σε μια εποχή που το μνημόνιο τελειώνει. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο, έχει βγει στις αγορές και θα συνεχίσει να βγαίνει στις αγορές κλίνοντας την καμπύλη των αποδόσεων. Οι ξένοι επενδυτές σε αυτό το συνέδριο ήταν πολλοί. Έδειξαν έντονο ενδιαφέρον θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα όχι μόνο στις ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αλλού. Και θέλουν επειδή βλέπουν την προοπτική της ελληνικής οικονομίας» τόνισε, προσθέτοντας:

«Δεν υπάρχει κίνδυνος προς τα κάτω. Υπάρχει μόνο η προοπτική της ανόδου. Και η προοπτική της ανόδου στηρίζεται από το γεγονός ότι η Ελλάδα πετυχαίνει. Θα έχουνε ανάπτυξη σχεδόν 3% το 2015. Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα μας βοηθήσουν να το πετύχουμε διότι το κίνητρο τους είναι να πάμε καλά για να πληρώσουμε και τα χρεωστούμενα. Οι διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται. Ο κόσμος θα τις υιοθετήσει επειδή θα δει και το εισόδημα του σιγά – σιγά να αυξάνεται. Νομίζω από εδώ και μπρος μόνο θετικά θα βλέπουμε για την Ελληνική οικονομία. Ακόμη και τα rating agencies συνεχώς θα μας αναβαθμίζουν. Και φυσικά τα spreads θα πέφτουν».

Σε ερώτηση για το αν θα ληφθούν άλλα μέτρα που μπορεί να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό της ελληνικής οικογένειας απάντησε αρνητικά. «Του χρόνου τα έσοδα του κράτους θα αυξηθούν επειδή το εισόδημα των πολιτών θα αυξάνεται και όχι επειδή θα επιμείνουμε εμείς σε επιπλέον φόρους» τόνισε.