Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

«Δάκτυλο» του Ποταμιού βλέπει η Χαριλάου Τρικούπη πίσω από την επίθεση που δέχτηκε το ΠΑΣΟΚ από τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο.

Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ως γνωστόν όχι μόνο φλερτάρει με το «Ποτάμι» αλλά βρίσκεται κι ένα βήμα πριν από την τυπική προσχώρησή του καθώς στις επόμενες βουλευτικές εκλογές κατά πάσα πιθανότητα θα είναι υποψήφιος με το κόμμα Θεοδωράκη.

Ο Τατσόπουλος έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας κάτι που εξυπηρετεί βεβαίως τις επιδιώξεις του «Ποταμιού» καθώς σε περίπτωση που προκληθούν εκλογές το συγκεκριμένο κόμμα θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να μπει στη Βουλή απ’ ότι ενδεχομένως εάν οι εκλογές γίνουν πολύ αργότερα. Να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ένα σταδιακό ξεφούσκωμα του «Ποταμιού» κάτι που ωστόσο αποδίδεται από τους υπευθύνους του στο γεγονός πως δεν είναι κοινοβουλευτικό κόμμα για να δημιουργεί πολιτικά γεγονότα.

Στην Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι ο Τατσόπουλος το παρατράβηξε αυτήν την φορά χαρακτηρίζοντας το ΠΑΣΟΚ κ…κόμμα και κόμμα βουτηγμένο στην διαπλοκή και θεωρούν ότι η επίθεσή του δεν είναι άσχετη με την στενή σχέση που έχει με το «Ποτάμι».
«Δηλαδή όταν ο Τατσόπουλος ήταν έτοιμος να ενταχθεί στους 58 που συνεργάζονταν με το ΠΑΣΟΚ δεν τον ενοχλούσε και τώρα θυμήθηκε να βγάλει όλη του την χολή;» διερωτώνται στελέχη του κινήματος . Την ίδια ώρα ο Δημήτρης Καρύδης κλιμάκωσε την αντιπαράθεση και σχολίασε ότι ο Τατσόπουλος προκαλεί ένταση και μίσος παίρνοντας την σκυτάλη από τον Κασιδιάρη που είναι στη φυλακή.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε και την περίφημη ατάκα του βουλευτή πως έχει «γ… την μισή Αθήνα» και σχολίασε καυστικά: Σε λίγο θα μας πει ότι η μισή Αθήνα που πήγε μαζί του ήταν σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για να τον εξοντώσει.

Όπως και να έχει η Χαριλάου Τρικούπη εκτιμά ότι επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη πολλές διεργασίες περί την Κεντροαριστερά, το «Ποτάμι» θέλει να αποκλείσει ενδεχόμενη συνεργασία του Σπύρου Λυκούδη με το ΠΑΣΟΚ ή συμμετοχή του στον διάλογο με την Κεντροαριστερά.

Το «Ποτάμι» έχει ρίξει γέφυρες προς την ομάδα Λυκούδη μέσω του πρώην συντρόφου του βουλευτή στην ΔΗΜΑΡ, Γεράσιμου Γεωργάτου, ο οποίος έχει προσχωρήσει στο κόμμα Θεοδωράκη και πιστεύει ότι μπορεί με αυτόν τον τρόπο να ενισχύσει την δημοτικότητά του αλλά και τις δυνάμεις του.