Για «κωλοτούμπα» στο θέμα του χρέους κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, στην εκπομπή του Σπύρου Μάλλη, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «το μεγάλο γεγονός της εβδομάδας δεν είναι η συνάντηση Πάπα-Τσίπρα αλλά η αλλαγή θέσης του Νίκου Παππά για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, μία μέρα μετά τη συνάντηση Δραγασάκη-Σταθάκη με τον Άσμουσεν». «Σε συνέντευξή του ο Νίκος Παππάς (ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα) είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ του κουρέματος, αλλά αν αυτό έχει και τη μορφή της επιμήκυνσης και μείωση επιτοκίων δεν χάλασε και ο κόσμος, δηλαδή προσχωρεί στην κυβερνητική θέση μετά τη συνάντηση με τον Άσμουσεν. Η αλλαγή Παππά στα αρχαία Ελληνικά λέγεται κυβίστησις και στα νέα κωλοτούμπα» ανέφερε.

«Είναι κοροϊδία να είσαι στο πεζοδρόμιο κατά της Μέρκελ και να συναντάς τον υπουργό της» πρόσθεσε εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να γίνει διαγραφή χρέους στην Ευρώπη.

Για την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάπα Φραγκίσκο είπε ότι και ο «Χριστόφιας είδε τον πάπα και μετά χρεοκόπησε την Κύπρο» σημειώνοντας:

«Οι επικοινωνιολόγοι του Τσίπρα κάνουν εξαιρετική δουλεία, αντιγράφει τον Παπανδρέου όταν πήρε το δαχτυλίδι από τον Σημίτη. Οι έλληνες ηγέτες δεν είδαν τον Πάπα γιατί δεν ήθελαν να τον δουν. Στην αγωνία του να εχει ευκαιρία φωτογράφησης ο Τσίπρας έχει κάνει ένα τεράστιο φουλ, έφτασε μέχρι και στον πάπα».

Στη συνέχεια διευκρίνισε ότι ο Κων. Μητσοτάκης είχε συναντήσει τον Πάπα το 1990.

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ήσυχος έκανε λόγο για »μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική Σαμαρά». «Ο Σαμαράς έχει κάνει το Αθήνα – Βερολίνο Κολιάτσου – Ομόνοια. Γιατί ο εκπρόσωπος της κυρίας Μέρκελ είπε ότι δεν τίθεται θέμα συζήτησης χρέους; Η κυβέρνηση Σαμαρά με τη λογική του επαίτη δεν θα μπορέσει να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα» σημείωσε. 

Παράλληλα δήλωσε ότι ο πάπας θέτει θέμα σωτηρίας των λαών και όχι των τραπεζών μιλώντας για «πανικό και σπασμωδικές κινήσεις από την κυβέρνηση και τα MME εξαιτίας της πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ».