«Το πρόγραμμα του κόμματος θα εφαρμοστεί χωρίς ταλαντεύσεις μέχρι τέλους» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ενώ αναφέρθηκε και στο ευρώ.

Σε συνέντευξή του στην «Ημερησία» ο κ. Λαφαζάνης, σε ερώτηση για το ευρώ τόνισε «πως δεν υπάρχουν θέματα που απαγορεύονται στον δημόσιο διάλογο», προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για νέες θυσίες στο όνομα οποιασδήποτε δικαιολογίας».

«Οι κωλοτούμπες δεν είναι χαρακτηριστικό της Αριστεράς» είπε ακόμα. 

Ο ίδιος απέκλεισε οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία όχι μόνο με τη ΝΔ, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ, ανεξαρτήτως της ηγεσίας του.  

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βάλει θηλιά στο λαιμό του και ακόμα πιο σφιχτά τη θηλιά  στον λαιμό του τόπου με τέτοιες συνεργασίες. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει συνεργασία με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής αντισυστημικής οικολογίας, ανεξάρτητα αν μετέχουν στη Βουλή ή όχι», τόνισε.  

Για τον επόμενο Πρόεδρο Δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «θα πρέπει να παρέχει όλα τα εχέγγυα απόλυτου σεβασμού της πρόσφατης λαϊκής ετυμηγορίας»