Την ερχόμενη Τετάρτη θα δοθεί στη δημοσιότητα η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τα «κόκκινα» δάνεια.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος του κόμματος Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, και όπως είπε στη συνέχεια θα επισκεφθεί τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, μεταξύ αυτών και του Αλέξη Τσίπρα και θα ζητήσει, εάν συμφωνούν, να κατατεθεί.

«Βεβαίως, η πρόταση θα σταλεί και στους βουλευτές της συγκυβέρνησης, προκειμένου να υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία και να τελειώσει αυτή η ιστορία. Δεν μπορούν οι τράπεζες, τις οποίες κατέχουν οι Έλληνες πολίτες, να κατάσχουν την πρώτη κατοικία ενός ανθρώπου που πήρε ένα δάνειο, γιατί τον έσπρωξαν και τον κυνηγούσαν να το πάρει, και τώρα μέσω των εισπρακτικών εταιρειών να πηγαίνουν να το δημεύσουν. Αυτά θα τελειώσουν άμεσα» είπε χαρακτηριστικά.

Εξήγησε ότι «η πρόταση αυτή έχει να κάνει με μία μελέτη σχετικά με τους κατόχους των "κόκκινων" δανείων, με καταγεγραμμένα ακριβώς τα νούμερα που έχουν σε στεγαστικά, αποταμιευτικά, καταναλωτικά και επιχειρηματικά δάνεια και κάρτες» και πρόσθεσε:

«...Εμείς καταθέτουμε πρόταση νόμου για το πως θα πρέπει να προχωρήσουν τα "κόκκινα" δάνεια, για να μπορέσει να ανασάνει ο ελληνικός λαός, να ξαναγυρίσει το εμπόριο και ο Έλληνας πολίτης να γίνει και πάλι καταναλωτής».