Η θέση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαγραφή του χρέους δεν άλλαξε, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Λαφαζάνης επεσήμανε σχετικά με το θέμα:

«Θέλουμε βιώσιμο χρέος, δηλαδή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Είναι αμετάθετη η κατεύθυνση αυτή, είναι θέμα επιβεβαίωση της χώρας δεν είναι ιδεολογικό θέμα, και πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να υπάρχει ευρύτερη κοινωνική συναίνεση».

«Πιστεύουμε ότι μέσα από σκληρή διαπραγμάτευση θα μπορέσουμε να πείσουμε για τη διαγραφή και θα τη διεκδικήσουμε... Η τακτική "δεν θέλω κούρεμα" της κυβέρνησης και του Χαρδούβελη είναι λάθος» συνέχισε.

Παράλληλα επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση της αριστεράς θα είναι αποφασισμένη να διαπραγματευτεί μέχρι τέλους και να εφαρμόσει το πρόγραμμά της μέχρι τέλους. Είναι απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ».

Εκτίμησε εξάλλου ότι θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με αφορμή και τελευταίες δημοσκοπήσεις που δείχνουν προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Από το Σεπτέμβριο έχουμε μπει σε νέο πολιτικό σκηνικό, (...) το προβάδισμα μεγεθύνεται και το κυβερνητικό πολιτικό μπλοκ καταρρέει» δήλωσε, εκτιμώντας ότι τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα φθάσουν στο 30%, ενώ της ΝΔ θα πέσουν κάτω από το 20% και το ΠΑΣΟΚ θα παλέψει για την είσοδό του στην εθνική αντιπροσωπεία.