Την εκτίμηση ότι ο επόμενος πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν είναι ανάγκη να είναι πολιτικό πρόσωπο, έκανε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σε συνέντευξή του στη Real News, τονίζει, πως ο επόμενος ΠτΔ θα πρέπει να είναι πρόσωπο που να συμβολίζει την ενότητα, με διεθνές κύρος, για να εκπροσωπήσει τη χώρα και τους Έλληνες με σοβαρότητα.

Για τα 40 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνει ότι οι εκδηλώσεις, που προετοιμάζονται πυρετωδώς αυτές τις ημέρες, θα είναι ανοιχτές σε όλους που είχαν σημείο αναφοράς τη Νέα Δημοκρατία, σε κάποια στιγμή της ζωής τους, ενώ παράλληλα αποτελούν πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αποτελέσουν την αφετηρία ανασυγκρότησης και διεύρυνσης της παράταξης.

Σχετικά με το κάλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων, με στόχο τη διεύρυνση του κόμματος, ο Ανδρέας Παπαμιμίκος εμφανίζεται κατηγορηματικός και ξεκαθαρίζει:

«Δεν κάνουμε παζάρι ονόματων. Κάτι τέτοιο άλλωστε θα ήταν προσβλητικό για εμάς και για τα πρόσωπα, αλλά κυρίως για την ίδια την κοινωνία. Η επανασυσπείρωση της Παράταξης είναι ανάγκη να γίνει στη βάση των ιδεών και των στόχων για την πατρίδα μας. Τα πρόσωπα είναι σεβαστά αλλά, λυπάμαι, από μόνα τους δε σηματοδοτούν τίποτα».