Επίθεση εξαπολύει το ΠΑΣΟΚ στην περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ για την αξιολόγηση στην αυτοδιοίκηση.

«Η επιλογή 19 δημάρχων, που υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, όπως και η προαναγγελθείσα πρόθεση της περιφερειάρχου Αττικής κ. Δούρου, να μην επιτρέψουν τον έλεγχο νομιμότητας των προσλήψεων υπαλλήλων των φορέων στους οποίους ηγούνται, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την καθολική απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας για απόλυτη διαφάνεια και αξιοκρατία στη συγκρότηση και λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών. Βρίσκει καθολικά αντίθετη και την συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπάλληλων» τονίζει το ΠΑΣΟΚ και προσθέτει ότι η απόφαση να μην επιτραπεί ο έλεγχος «παραβιάζει το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της Αυτοδιοίκησης, όπως και τις αρχές ενός σύγχρονου κράτους δικαίου.

«Παραβιάζει όμως και τις δικές τους προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως και του πολιτικού φορέα, από τον οποίο υποστηρίχθηκαν. Δυστυχώς εμπλέκουν σκόπιμα τον έλεγχο των πιστοποιητικών με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να προκληθεί φόβος και ανασφάλεια στη διοίκηση και να κρυφτούν οι πιθανοί επίορκοι» συνεχίζει το ΠΑΣΟΚ.

Στην ανακοίνωση δηλώνεται κατηγορηματικά «για μια ακόμη φορά» ότι «μετά την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, η αξιολόγηση των εργαζομένων στη δημόσια διοίκηση αποσυνδέθηκε πλήρως από τις απολύσεις και τις δυσμενείς μισθολογικές εξελίξεις».